Η στήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη στον Χάρη Δούκα έχει φέρει πολλούς να κάνουν όνειρα για σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για μία μεγάλη προοδευτική παράταξη έχει ξυπνήσει τις διαθέσεις πολλών – απελπισμένων είναι η αλήθεια- που ψάχνουν διέξοδο απέναντι στην πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη.

Όμως, διαχρονικά έχουν στηρίξει την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πριν τον Κασσελάκη.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Παπανδρέου από την εποχή που ήταν κυρίαρχος στην Κεντροαριστερά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στην συνεργασία των δύο κομμάτων.

Ομοίως, πριν λίγο καιρό ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στην συνεργασία των δύο πολιτικών κομμάτων απέναντι στη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Όμως, και ο Αλέξης Τσίπρα στο πολιτικό επιθανάτιο βρόγχο του είχε αλλάξει το εκλογικό σύστημα σε απλή αναλογική προσβλέποντας στην προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, την οποία όμως σαμποτάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Γιώργος Παπανδρέου: Ο χειρότερος πρωθυπουργός από την Μεταπολίτευση

ΓΑΠ και Καστανίδης οι φανατικοί της προοδευτικής διακυβέρνησης

Στην άλλη πλευρά, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εθνικές εκλογές υπήρξαν αρκετοί που σκέφτηκαν σοβαρά την προοδευτική διακυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές που έγιναν με την απλή αναλογική.

Το ΠΑΣΟΚ ΄θα είχε πάνω από 40 βουλευτές και θα ήταν σε μία ευνοϊκή κατάσταση.

Όμως, γρήγορα το σενάριο κάηκε. Ο Ανδρουλάκης σκέφτηκε ότι είναι καλύτερο να περιμένει την αποστρατεία Τσίπρα που θα τον έφερνε στο προσκήνιο της Κεντροαριστεράς.

Όμως, δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα Κασσελάκη.

Ο μικρός Στέφανος έχει πιο κεντρώο χαρακτήρα με φιλελεύθερες τάσεις και πιο κοσμική προσωπικότητα.

Απέναντι στον μονολιθικό πασόκο των 80s Ανδρουλάκη.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο πιο ένθερμος ίσως υποστηρικτής της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ από μεριάς Τρικούπη υπήρξε ο Χάρης Καστανίδης, μετά φυσικά τον ΓΑΠ…

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο… Ανδρέας Παπανδρέου

Ο γνωστός πασόκος Αποστολάκης

Όμως, δεν είναι μόνο οι προαναφερόμενοι που προσπαθούν να ενοποιήσουν το χώρο.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης προέτρεξε και ανακοίνωσε συμπράξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ παντού ακόμα και σε ανεξάρτητους υποψήφιους που προέρχονται από την Κεντροδεξιά.

Ήταν μία αφορμή να «αδειαστεί» καθώς όπως λένε «είχε πάρει πολύ αέρα» ο «βαρκάρης του Στέφανου».

Όμως, αν κοιτάξει την ιστορία του ναυάρχου θα δει ότι ο κ. Αποστολάκης από παλιά που ήταν βάτραχος ήταν γνωστός πασοκτζής, με όλη την έννοια του όρου.

Όμως, έτυχε να μπει στην πολιτική επί εποχής Τσίπρα.

Οι γελοιότητες για σύγκρουση Λάτσηδων - Βαρδινογιάννηδων!

Η μεγάλη ομάδα των πασοκογενών

Όπως και ο Νίκος Τόσκας, ο γνωστός πασόκος και υπασπιστής του Πάνου Μπεγλίτη, του γνωστού πασόκου διπλωμάτη που έκανε ο ΓΑΠ αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και στην συνέχεια πήγε στην ΔΗΜΑΡ.

Όλα αυτά έχουν μία αξία, διότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μεγάλη ομάδα πασοκογενών που προέρχονται από την ίδια οικογένεια, αυτή του Γ. Παπανδρέου (Μαριλίζα, Κατσέλη, Ρεγγίνα Βάρτζελη) που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το συνδετικό κρίκο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές αναφορές του κ. Κασσελάκη υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν κάποτε υποστηρικτής του και υπέρ των μεταρρυθμίσεων που έφερε όπως τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την οποία προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μπορεί να στήριξε Αχτσιόγλου, όμως είναι πρόθυμος να μπει σε μία πολιτική διεργασία συνύπαρξης με το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα. Ο Πολάκης που έχει υπερεξουσίες τι γνώμη έχει για όλα αυτά;

Και μην ξεχνάμε ότι η ΡΕΝΕ, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ στήριξε Κασσελάκη.

Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σύντροφος της Αχτσιόγλου, έδειρε τον Π.Ρήγα της ΡΕΝΕ εκστομίζοντας εκφράσεις του τύπου «Κωλοπασόκοι μας …σατε το κόμμα» και άλλοι τέτοια ωραία…

Εκεί που σκαλώνει όλη η ιστορία είναι η απύθμενη θέληση Ανδρουλάκη να ηγηθεί – πράγμα που δεν μπορεί – και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι τις ευρωεκλογές.

Καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως του έχει διαμηνύσει ο παλιός φίλος του και νυν «εχθρός» του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα αμφισβητηθεί πάραυτα…

Διαβάστε ακόμη: