Στα δίχτυα της Αρχής για το ξέπλυμα έπεσε ιδιωτική χρηματιστηριακή εταιρία, οι συναλλαγές της οποίας σε έναν χρόνο σχεδόν τριπλασιάστηκαν και αφορούν αγοραπωλησίες μετοχών με φορολογικούς παραδείσους (Νησιά Κέυμαν) και πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που χαρακτηρίζονται ως ύποπτες!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος υπό τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, φέρεται να έχει εντοπίσει ξέπλυμα δεκάδων εκατομμυρίων δια μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς, με «όχημα» ιδιωτική χρηματιστηριακή εταιρία ο τζίρος της οποίας από 1,3 εκατ. το 2020 σε έναν χρόνο πενταπλασιάστηκε φθάνοντας τα 6,3 εκατ. το 2021 και το 2022 εκτινάχθηκε σε άνω των 21 εκατ. ευρώ, φαινόμενο που διατηρήθηκε και κατά την τρέχουσα χρήση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Αρχών προκάλεσε το γεγονός ότι οι εν λόγω τεράστιες συναλλαγές της ιδιωτικής ΑΧΕ ήταν ζημιογόνες για την εταιρία!!!

Οι πληροφορίες λένε πως οι Αρχές, μετά από ενδελεχή έρευνα και συνεργασία με συστημικές τράπεζες, ανακάλυψαν πως τα εμβάσματα για αγοραπωλησίες μετοχών στέλνονταν από φορολογικούς παραδείσους και ύποπτες πλατφόρμες crypto, γεγονός που σήμανε συναγερμό και προκάλεσε δέσμευση λογαριασμών και έρευνα σε βάθος όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος που τυχόν προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αρχή προχωρά σε άνοιγμα υπόπτων λογαριασμών της εν λόγω χρηματιστηριακής καθώς και πελατών της που κρίνονται ως ύποπτοι, ενώ η υπόθεση έχει περάσει και στον ΣΔΟΕ ο οποίος θα διενεργήσει έλεγχο και θα συντάξει πόρισμα προκειμένου η υπόθεση να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…

Σημειώνεται ότι την ώρα τούτη τίθεται ζήτημα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ιδιωτικής ΑΧΕ, ενώ η έρευνα προέκυψε μετά από ανώνυμες καταγγελίες συνοδευόμενες από αποδεικτικό υλικό! Έχει ενημερωθεί σχετικά η Αρχή για το ξέπλυμα του Ηνωμένου Βασιλείου!

Διαβάστε ακόμη: