Στα δίκτυα της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έπεσαν εταιρείες ΙΚΕ με έδρα στην Ελλάδα οι οποίες εντάσσονται σε κύκλωμα εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες τη ΕΕ και κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο και οι οποίες διακινούν κεφάλαια που προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το κύκλωμα των παραπάνω εταιρειών επέλεξε την Ελλάδα για την διακίνηση των παράνομων συναλλαγών και ξεπλύματος χρήματος λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την απόκτηση ΑΦΜ από αλλοδαπούς και την εκπροσώπηση τους ενώπιον της Φορολογικής Διοίκησης.

Αναλυτικότερα φαίνεται από το πόρισμα της ΑΡΧΗΣ ότι αλλοδαποί αποκτούν ΑΦΜ στην Ελλάδα και στην συνέχεια δημιουργούν ΙΚΕ και στις οποίες στην συνέχεια ορίζουν κοινό πρόσωπο δικηγόρο ή λογιστή ως φορολογικό εκπρόσωπο όπου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει καμία ευθύνη.

Τα λεφτά που έχουν διακινηθεί μέσω των παραπάνω εταιρειών αγγίζουν τα ποσά των 2 εκατομμυρίων και τα οποία φαίνεται να περνάνε από την χώρα μας και να καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Διαβάστε ακόμη: