Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων σε συνάρτηση με την φιλοκυβερνητική θέση που εξ αρχής έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος, έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα κίνημα αμφισβήτησης του Ιερώνυμου, τόσο στην συντηρητική εκκλησιαστική βάση της κοινωνίας, όσο και στο επίπεδο των προβεβλημένων Ιεραρχών!

Σε απλά λόγια, με αφορμή το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, έχει ξεκάθαρα ανοίξει το Παιχνίδι της Διαδοχής στην Εκκλησία της Ελλάδος, με τις ίντριγκες μεταξύ των Μητροπολιτών να δίνουν και να παίρνουν, ενώ παράλληλα διακινούνται επιστολές Ιεραρχών προς Βουλευτές και δήθεν Περιφέρεια, (τις οποίες φροντίζουν να διαρρέουν) μέσα από τις οποίες διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Αρχιεπίσκοπο, θέτοντας στην πράξη τις βάσεις για αντικατάσταση του Ιερώνυμου!

Οι πληροφορίες λένε ότι την σκόνη της Διαδοχής έχουν σηκώσει τέσσερις (4) Ιεράρχες, λίγο πολύ οι γνωστοί – άγνωστοι που προαλείφονται εδώ και καιρό για την διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θώκου, μόλις το πλήρωμα του χρόνου φτάσει!

Και φαίνεται πως την ώρα τούτη, παρά τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου να υπεκφύγει μέσω της πρότασης για δημοψήφισμα, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και οι εξελίξεις πλέον τρέχουν…

Διαβάστε ακόμη: