Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του από τη Νέα Μάκρη, παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κόσμου για το αν θέλει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα.

Ο κ. Ιερώνυμος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη, που θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ανάφερε: «Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν πώς θα ζήσουν σε μα οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε».

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Διαβάστε ακόμη: