Για τους Έλληνες «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», καθώς η αιώνια πόλη βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας Tourism Marketing & Research της Tourix.

Οι Προορισμοί αφορούν πόλεις του εξωτερικού που προτίμησαν περισσότερο οι Έλληνες ταξιδιώτες για το 2023 συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτουμε τους 10 Κορυφαίους Προορισμούς, που σύμφωνα με τον όγκο των αναζητήσεων και το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, διαμορφώθηκαν ως εξής:

 Τοπ 10 Προορισμοί Εξωτερικού (Πόλεις):

  1. Ρώμη

  2. Λονδίνο

  3. Παρίσι

  4. Κωνσταντινούπολη

  5. Βιέννη

  6. Μιλάνο

  7. Βαρκελώνη

  8. Βουδαπέστη

  9. Άμστερνταμ

  10. Ντουμπάι

stigmiotypo_othonis_2024-01-17_114602.jpg

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πανέμορφη Ρώμη, που σημείωσε τον υψηλότερο όγκο αναζητήσεων. Η ιστορική αυτή πόλη, προσέλκυσε τους ταξιδιώτες με τον πολιτιστικό της πλούτο και την αρχιτεκτονική της.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται το κρύο Λονδίνο. Η βροχερή πρωτεύουσα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο τρόπο ζωής.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τον ρυθμό του Λονδίνου, βρίσκεται το Παρίσι. Η πόλη του Φωτός αλλά και του Έρωτα, κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών, προσφέροντας μια ρομαντική εξόρμηση.

Εντυπωσιακή παρουσία καταγράφεται και για την Κωνσταντινούπολη, που αναδεικνύεται ως ένας προορισμός με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στην δεκάδα εντάσσονται με μικρές διαφορές στον όγκο αναζητήσεων ανάμεσά τους: η Βαρκελώνη, η Βουδαπέστη και το Άμστερνταμ, αποτελώντας προορισμούς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Την δεκάδα ολοκληρώνει το Ντουμπάι, με τους εκθαμβωτικούς ουρανοξύστες και την διαφορετική κουλτούρα που προσφέρει.

Παρατηρήσεις:

  • Η Ρώμη υπήρξε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους περισσότερους μήνες του 2023 εκτός από τους ακόλουθους μήνες: Μάιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο που με μικρή διαφορά προπορεύτηκε το Λονδίνο.

  • Στην πρώτη θέση παρατηρήθηκε σκληρή κονταρομαχία μεταξύ Λονδίνου και Ρώμης με αρκετές εναλλαγές μεταξύ τους ανά τους μήνες, αλλά κατάφεραν μαζί με το Παρίσι, να παραμείνουν στην τοπ 3άδα  κατά την διάρκεια όλου του 2023.

  • Έφτασε πολύ κοντά στην 10αδα, αλλά παρέμεινε στην θέση νούμερο 11, η Νέα Υόρκη και ακολουθούν με μικρή διαφορά η Πράγα, η Βενετία και το Βερολίνο.

Η σύγκριση με το 2022

 Τοπ 10 Προορισμοί Εξωτερικού (Πόλεις):

  1. Ρώμη

  2. Παρίσι

  3. Λονδίνο

  4. Κωνσταντινούπολη

  5. Βιέννη

  6. Μιλάνο

  7. Βουδαπέστη

  8. Άμστερνταμ

  9. Ντουμπάι

  10. Βαρκελώνη

Παρατηρήσεις

  • Η Ρώμη ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων και για το 2022, ακολουθούσε το Παρίσι και μετά το Λονδίνο ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν η Κωνσταντινούπολη και η Βιέννη.

  • Μεγάλη άνοδο έκανε η Βαρκελώνη που το 2022 βρισκόταν στην δέκατη θέση και για το 2023 έφτασε την έβδομη.

  • Η Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι κατέβηκαν στην κατάταξη από μία θέση το καθένα.

  • Παρατηρούμε μια ομοιότητα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για τα δύο προηγούμενα έτη, η οποία μας υποδηλώνει ότι και για το έτος 2024 αναμένεται να διατηρηθούν οι τάσεις.

Διαβάστε ακόμη: