Να ανοίξουν θέσεις αγοράς (long) στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι των ιταλικών δεκαετών (short) συστήνει στους επενδυτές η Societe Generale, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη βελτιώνονται.

«Στην Ελλάδα και η προσφορά ομολόγων θα πρέπει να παραμείνει χαμηλή γύρω στα 12 δισ. σε μικτό επίπεδο και μόλις 5 δισ. καθαρά. Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί εκ νέου σε επενδυτική βαθμίδα, οδηγώντας σε εισροές που συνδέονται με την ένταξη στους δείκτες των ευρωπαϊκών ομολόγων», τονίζουν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με την SocGen, η πρόσφατη απόδοση της Ιταλίας παρέχει ένα καλό σημείο εισόδου στις 52 μονάδες βάσης διαφοράς και ο στόχος είναι στις 90 μ.β., με το stop loss στις -30μ.β.

Επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch

«Η βελτίωση της οικονομικών θεμελιωδών μεγεθών στις μικρότερες χώρες μπορεί να φανεί στις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Η Ελλάδα μόλις τον Οκτώβριο ανέκτησε την πιστοληπτική της αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από την S&P και πιθανότατα θα λάβει άλλη μία τον Δεκέμβριο από τη Fitch Ratings», αναφέρει η γαλλική τράπεζα.

Καθώς η γραμμή μεταξύ περιφερειακών και μεσαίων χωρών έχει γίνει πιο θολή, η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι ένας ευκολότερος τρόπος είναι να διαχωριστούν οι χώρες με βάση τους δείκτες χρέους προς ΑΕΠ το 2022.

Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και το Βέλγιο θα βρεθούν στην ομάδα υψηλού χρέους, ενώ η Φινλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία στην ομάδα χαμηλού χρέους.

Διαβάστε ακόμη: