Όπως ανακοίνωσε το Ejekt Festival, το συγκρότημα θρύλος του gothic rock / post punk / new wave, οι θρυλικοί The Cure, επιστρέφουν στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Οι The Cure θα εμφανιστούν στο Telekom Center Athens, δηλαδή το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.
Το συγκρότημα του Ρόμπερτ Σμιθ επιστρέφει στη χώρα μας έχοντας στις αποσκευές του το πολύ καλό πρόσφατο άλμπουμ «Songs of a Lost World» του 2024, τον πρώτο τους δίσκο ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια. Τα τραγούδια του άλμπουμ κυκλοφόρησαν με νέα remixes στη συλλογή «Mixes of a Lost World» τον περασμένο Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με το NME το συγκρότημα έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη 13 νέων τραγουδιών, για μελλοντική studio κυκλοφορία.
Η ανακοίνωση
Δημιουργήθήκαν το 1976 και πολύ γρήγορα ξεχώρισαν στην post punk σκηνή, όντας σαφώς επηρεασμένοι από τη γοτθική αισθητική και τους αντίστοιχους ήχους. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα σημαντικών δίσκων όπως τα Faith (1981) και Pornography (1982) έδωσε στη συνέχεια τη θέση της σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό μελαγχολίας και πιασάρικων ποπ ρυθμών, με τα αποτελέσματα σήμερα να θεωρούνται κλασικά. Άλμπουμ όπως τα The Head on the Door (1985), Kiss me, Kiss me, Kiss me και κυρίως το Disintegration (1989) έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία στη μουσική σκηνή της δεκαετίας του 1980, με τραγούδια όπως τα «In Between Days», «Just Like Heaven», «Lullaby», «Lovesong» και φυσικά το «Friday I’m in Love» να είναι από τα πλέον αγαπημένα των μουσικόφιλων. Μέχρι και στην εποχή μας, οι The Cure κυκλοφορούν κατά καιρούς πολύ αξιόλογες στούντιο δουλειές, με τον Ρόμπερτ Σμιθ να απολαμβάνει ως ηγέτης του γκρουπ τη φήμη ενός από τους πλέον επιδραστικούς μουσικούς για τις εναλλακτικές μορφές της ροκ μουσικής. Το 2019, το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame, με τον Σμιθ να χαρίζει ένα απολαυστικό και κλασικό πλέον στιγμιότυπο σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της τελετής.