Η Société Générale εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI τον επόμενο μήνα θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού προβλέπει ότι θα υπάρξουν δύο προσθήκες και μια διαγραφή από τον εγχώριο δείκτη MSCI Greece.

Πιο αναλυτικά, η διαγραφή θα αφορά τον τίτλo της Jumbo  ενώ στον αντίποδα οι δύο προσθήκες αφορούν τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ.

Οι πιθανές εισροές και εκροές που προβλέπει ανέρχονται αθροιστικά σε 33,4 εκατ. δολάρια.

Οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 88,4 εκατ. δολάρια, οι πιθανές εισροές για την ΕΤΕ στα 74,7 εκατ. δολάρια και τέλος για τη ΔΕΗ στα 47,7 εκατ. δολάρια οι πιθανές εισροές.

Αν λάβουν χώρα όλες οι αλλαγές που προβλέπει η γαλλική τράπεζα, ο δείκτης MSCI Greece θα αυξήσει τη βαρύτητα του κατά 0,009% στις αναδυόμενες αγορές.

Η Société Générale εκτιμά τη διαγραφή της Jumbo εξαιρετικά πιθανή (delete close) ενώ οι προσθήκες των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ είναι «high conviction».

Οι λόγοι διαγραφής της Jumbo είναι το μέγεθος (size) ενώ για τις άλλες δύο οι λόγοι προσθήκης είναι η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες (size-segment και close segment).

Επισημαίνεται ότι η MSCI Inc. θα ανακοινώσει τις όποιες αλλαγές της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και οι όποιες αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου.

Ο βασικός δείκτης της MSCI για τη χώρα περιλαμβάνει πέντε τίτλους, τις ΟΤΕ (με στάθμιση 29,73%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 21,84%), Alpha Bank (με στάθμιση 19,44%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 16,75%) και Jumbo (με στάθμιση 12,24%), βάσει των τελευταίων reports αναφοράς του ίδιου του οίκου.