Απολογισμό για την εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής έκανε η Singular Logic με ορίζοντα προς τις δεύτερες εκλογές 2023.

Όπως ανέφερε η Singular Logic για τις εκλογές 2023 για πρώτη φορά έγινε ψηφιακή συλλογή των αποτελεσμάτων μέσα από τα εκλογικά τμήματα του συνόλου της Επικράτειας. Σε χρόνο ρεκόρ καταγράφηκε σύμφωνα με την εταιρεία η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα βασικά στοιχεία ήταν: 

-Η μέθοδος SRT χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο σύνολο της Επικράτειας

-21.467 συσκευές νέας γενιάς

-20:50 δημοσιοποίηση της εκτίμησης των τελικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών

-21:10 ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών αποτελεσμάτων

-22:10 ενσωμάτωση του 80% των εκλογικών αποτελεσμάτων

-22:30 ενσωμάτωση του 50% των σταυρών υποψηφίων

-01:00 ενσωμάτωση του 90% των σταυρών υποψηφίων

Ανέφερε επίσης πως 1.600.000 ήταν οι μοναδικοί επισκέπτες στη διαδικτυακή πύλη ekloges.ypes.gr

Η SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, πραγματοποίησε τις εκλογές 2023 για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών και σε ανακοίνωσή της έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη μέθοδο SRT.

«Η χρήση των συσκευών συνέβαλλε καταλυτικά και στη μετάδοση των σταυρών υποψηφίων. Για πρώτη φορά υπήρχε από νωρίς σαφής εικόνα από όλες ανεξαιρέτως τις εκλογικές περιφέρειες. Ενδεικτικά, το 50% της ενσωμάτωσης των σταυρών επετεύχθη στις 22:30 και το 90% στη 01:00 π.μ., όταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε ανάλογη ενσωμάτωση αποτελεσμάτων την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας διασφάλισε περαιτέρω υψηλή αξιοπιστία, ενώ επέφερε ριζική βελτίωση της ταχύτητας συλλογής των αποτελεσμάτων και της πληροφόρησης των πολιτών, έως και πέντε (5) ώρες νωρίτερα» τονίζει.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μεγάλος αριθμός ελληνικών και ξένων δημοφιλών δικτυακών τόπων, αξιοποίησε για άλλη μια φορά τη δυνατότητα αναμετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από την πύλη ekloges.ypes.gr.

Η εταιρεία ευχαριστεί τέλος όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία φορείς και ιδιαίτερα τους δικαστικούς αντιπροσώπους που ανταποκρίθηκαν στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω SRT, απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας τη δυνατότητα στη SingularLogic και στο υπουργείο να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευχέρειες του Νόμου 4648/2019 για την ταχύτερη δυνατή συλλογή των αποτελεσμάτων και τη γρήγορη ενημέρωση των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα