Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς πλήττεται από τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις σε αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Με δεδομένη την «τρέχουσα κατάσταση», η Sberbank «αποφάσισε να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά», καθώς «οι θυγατρικές τράπεζες του ομίλου είναι αντιμέτωπες με αφύσικες εκροές κεφαλαίων και απειλές για την ασφάλεια των εργαζομένων τους και των υποκαταστημάτων τους», κατά δελτίο Τύπου του ομίλου που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Κυρώσεις από τη Βρετανία

Εν τω μεταξύ, κυρώσεις κατά της ρωσικής τράπεζας Sberbank επέβαλε την Τρίτη η Βρετανία.

Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, τον τραπεζικό κολοσσό Sberbank, στον κατάλογο με τις οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία από τον στρατό του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αφού έθεσε στο στόχαστρο πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα «τις επόμενες ημέρες» των περιουσιακών στοιχείων στο έδαφός του όλων των ρωσικών τραπεζών.

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΚΤ – Ποιες τράπεζες κινδυνεύουν λόγω Ρωσίας