Νέες ισχυρότατες εκρήξεις στα νότια προάστια του Κιέβου, μερικές ώρες μετά την πυραυλική επίθεση στο κέντρο της ουκρανικής πόλης, τα ξημερώματα.

Μία επίθεση έλαβε χώρα σε εννιαώροφη πολυκατοικία, ενώ νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν άλλες δύο ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή. Ανασύρθηκε ένας νεκρός, ενώ ένα εξάχρονο κορίτσι και η μητέρα του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, κατά την πυραυλική επίθεση εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτήριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της ελληνικής Πρεσβείας. Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Σήμερα (26/06), ακούστηκαν εκρήξεις και στην πόλη Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία, ανέφερε ο Κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, Ολεξάντρ Σκίτσκο.

Η Τσερκάσι έχει σε μεγάλο βαθμό γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς του Φεβρουαρίου, ήτοι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από τη ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τον αρχηγό της ουκρανικής αστυνομίας, Ιχόρ Κλιμένκο, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συγκρότημα κατοικιών, το οποίο είχε γλυτώσει από ρωσικά πλήγματα στις αρχές Ιουνίου, επλήγη νωρίς το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, βάσει πληροφοριών του AFP.

«Πύραυλος κατερρίφθη από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό», σημείωσε ο Κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα.

«Οι άνδρες μας κάνουν ό,τι μπορούν, για να αποτρέψουν τις επιθέσεις κατά της πόλης μας. Ωστόσο, δυστυχώς, δε μπορούμε να εγγυηθούμε 100% την ασφάλεια στο Κίεβο, ούτε σε οιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ουκρανία, όσο αυτή η επίθεση συνεχίζεται», υπογράμμισε ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός βουλευτής, Ολέκσι Γκοτσάρενκο, ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι εκτόξευσαν δεκατέσσερις πυραύλους στο Κίεβο και την ευρύτερη περιφέρεια, το πρωί.

Στην περιοχή της επίθεσης, πολλοί κάτοικοι είχαν κατέβει από τα κτήρια και έκλαιγαν.

«Είναι η τρίτη φορά που βομβαρδίζουν εδώ. Ξύπνησα με την πρώτη έκρηξη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πυραύλους να πέφτουν και άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη, τα πάντα άρχισαν να δονούνται», δήλωσε ο Γιούρι, ένας 38άχρονος κάτοικος της περιοχής.

«Έπεσαν τέσσερις πύραυλοι από τις 06:30», υπογράμμισε ο Έντουαρντ Τσκούτα, ο οποίος διαμένει κοντά. Ένα κτήριο επλήγη απευθείας στους τελευταίους ορόφους και είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τραυματίες να βγαίνουν από μέσα», διηγήθηκε.