«Το 95% των ανθρώπων πυροβολήθηκαν με τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα», επεσήμανε ο αξιωματικός σε σημερινή (15/04) συνέντευξη Τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της (ρωσικής) κατοχής, άνθρωποι δολοφονήθηκαν στους δρόμους. Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Δεν τα είδαν αυτά μόνο μάρτυρες, αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα και σε βίντεο».

Τούτη την ώρα, Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται στην περιοχή του Κιέβου μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, με σκοπό τη δημιουργία μίας διαδικασίας εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών.

Οι κάτοικοι, με δική τους πρωτοβουλία, έθαψαν τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, ύστερα από σχεδόν έναν μήνα παρουσίας.

Συνολικά, περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Ανατόλι Φεντορούκ.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: «Οι φρικτές δολοφονίες στη Μπούχα και σε άλλες πόλεις δε θα μείνουν αναπάντητες»

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν είχε διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, πως ο Οργανισμός τούς στηρίζει απόλυτα, μετά τα τραγικά γεγονότα στο προάστιο του Κιέβου.

«Υπήρξε συμφωνία για πλήρη συντονισμό, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη σύσταση μίας κοινής ομάδας ερευνών με τις ουκρανικές εισαγγελικές υπηρεσίες, με σκοπό τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων αναφορικά με εγκλήματα πολέμου και ενέργειες κατά της ανθρωπότητας. Οι EuroJust και Europol βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, είχε γνωστοποιήσει ότι ο Επίτροπος Δικαιοσύνης θα έλθει σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας, ενώ «η Επιτροπή θα παράσχει όλη την απαραίτητη τεχνική και οικονομική υποστήριξη σε όλες τις έρευνες, υπό την ηγεσία της Ε.Ε.» κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.