Σήμερα (01/12), ο Αλεξέι Ναβάλνι εστάλη για όγδοη φορά στην απομόνωση, όπου θα παραμείνει για ένδεκα ημέρες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πολιτικού, Κίρα Γιαρμίς.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης εκτίει ποινή στην αποικία κρατουμένων νούμερο 6 του Μελέχοβο, στην περιοχή Βλαντιμίρ, για παραβίαση της αναστολής, απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου.

«Η παραβίαση του Ναβάλνι, της μορφής ένδυσης, συνίσταται στο γεγονός ότι δε φορούσε το πανωφόρι της στολής φυλακισμένου, στις 05:12 τα ξημερώματα», σημείωσε η κ. Γιαρμίς.

Οι λόγοι για τους οποίους μεταφέρθηκε τις επτά προηγούμενες φορές στην απομόνωση, αφορούσαν ένα ξεκούμπωτο κουμπί, την άρνησή του να πλύνει έναν τοίχο και το γεγονός ότι δεν έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη του, καθώς περπατούσε στον διάδρομο.

Η πληροφορία για την εκ νέου μεταφορά του κ. Ναβάλνι στην απομόνωση, γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με θέμα τη νομιμότητα του σωματείου κρατουμένων εν ονόματι Promzona” (βιομηχανική ζώνη), το οποίο αποτελεί δημιούργημά του.

«Εντιμότατοι, από την –αξέχαστη– πρώτη δίκη μας, μπαίνω και βγαίνω στην απομόνωση. Μπορώ να μοιρασθώ μαζί σας, μία μοναδική πληροφορία· ότι στην κυριολεξία, πριν από είκοσι λεπτά ενώπιον του δικαστηρίου, εισήλθα και πάλι στην απομόνωση για ένδεκα ημέρες· είναι ακριβώς ό,τι περιγράφει την κατάσταση, (όλα όσα συμβαίνουν), όταν ο οιοσδήποτε κρατούμενος ανακατεύεται εκεί όπου ανιχνεύονται τα χρήματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, η διαφθορά της FSIN, διάφορες… ασχολίες στο παρασκήνιο και επιχειρηματικά σχήματα», επεσήμανε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Χθες (30/11), η σύζυγός του, Γιούλια, ενημέρωσε ότι οι φύλακες σταμάτησαν να τού δίνουν τις επιστολές με αποδέκτη εκείνον. «Αν δεν αρέσεις στον Διευθυντή των φυλακών “Φόμιν” για παράδειγμα, ίσως υπαινιχθεί ότι δεν πρέπει να σού δίνουν τις επιστολές. Ισχυρίζονται ότι “δε σού γράφουν”. Πώς μπορείς να το ελέγξεις αυτό;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη: