search

AREA 51

«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»: Η περίφημη ατάκα του Γιάννη Βογιατζή και ο νέος «Φαίδων Γεωργίτσης», ερωτύλος και προνομιακός βιομήχανος των ξεπεσμένων τραπεζιτών!

Οι σύγχρονες «Θαλάσσιες χάντρες», όχι του Δαλιανίδη, αλλά του «τυροκόμου - κρεατέμπορου» που «κόντρα» στα πιστεύω του «ξύρισε το μουστάκι» για χάρη μιας γυναίκας (μήπως δείξει νεότερος δηλαδή)!

«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»: Η περίφημη ατάκα του Γιάννη Βογιατζή και ο νέος «Φαίδων Γεωργίτσης», ερωτύλος και προνομιακός βιομήχανος των ξεπεσμένων τραπεζιτών!

Μια από τις διασημότερες ατάκες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου την έχει πει ο Γιάννης Βογιατζής στην μουσική κωμωδία της Φίνος φιλμ του 1967 «οι θαλάσσιες οι χάντρες» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνιστές τον Φαίδωνα Γεωργίτση και την Ζωή Λάσκαρη!

Ο Γιάννης Βογιατζής απευθυνόμενος στον μπουζουξή αδερφό του (Φαίδων Γεωργίτσης) ο οποίος έχει πέσει στον έρωτα μιας πλούσιας μεγαλοαστής της υψηλής αθηναικής κοινωνίας που ενασχολείται με την ποπ μουσική (Ζωή Λάσκαρη) του λέει την ιστορική ατάκα: «Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»!!!

Και πράγματι ο φτωχός μπουζουξής Φώτης (Φαίδων Γεωργίτσης) προς χάριν της πλούσιας και πανέμορφης Μαίρης (Ζωή Λάσκαρη) την οποία έχει ερωτευθεί παράφορα, «κόντρα στα πιστεύω του» ξυρίζει το μουστάκι, που αποτελούσε συνώνυμο της μαγκιάς!

Και μόλις εκείνη τον βλέπει ξυρισμένο σκάει στα γέλια, με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα από τα πιο ιστορικά χαστούκια του ελληνικού κινηματογράφου!

Στις μέρες μας, που δεν είναι το ίδιο αθώες με εκείνες της δεκαετίας του ‘60, υπάρχουν ακόμη άνδρες ρομαντικοί, με ευαισθησίες που προς χάριν των ερωτικών τους συντρόφων δεν διστάζουν ακόμη και να ξυρίσουν το μουστάκι – σήμα κατατεθέν της διαχρονικής εικόνας τους!

Πασίγνωστος προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών (για την ακρίβεια των ξεπεσμένων πρώην τραπεζιτών που παριστάνουν τους fund managers), αποκαλούμενος «τυρέμπορος» και «κρεατέμπορος» λόγω της νέας επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προς χάριν του νέου τηλεοπτικού έρωτα του, αποφάσισε «να ξυρίσει το μουστάκι του» που μέχρι πρότινος τον χαρακτήριζε, είτε γιατί η νέα σύντροφος του ήθελε να τον βλέπει πιο μοντέρνο, είτε γιατί ο ίδιος θεώρησε ότι με την νέα του εικόνα θα δείχνει νεότερος!

Το γεγονός είναι ότι ο ερωτύλος μάνατζερ των «αλλαντικών» και της «φέτας» έχει μεγάλη απήχηση στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 50plus με εξειδίκευση στις παντρεμένες – χωρισμένες!

Όμως τώρα, «έβαλε μυαλό» και «σοβαρεύτηκε»!

Και εμείς, που δεν είμαστε ούτε εμπαθείς, ούτε εμμονικοί, χαιρόμαστε πραγματικά με την μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή και την εικόνα του (χωρίς μουστάκι πλέον) πάμπλουτου βιομηχάνου – προνομιακού δανειολήπτη των φίλων του τραπεζιτών και ευχόμαστε στο νέο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτον»!

 

Διαβάστε ακόμη: