search

AREA 51

Ο βίος και η πολιτεία του Δημήτρη Κούτρα: Το καρτέλ, τα τσάμικα με τον Σουφλιά, η Διαπλοκή με τον Μπόμπολα και η… πτώση! Το γελοίο παιχνίδι του εργολάβου με την ΑΜΚ της Intrakat

Όταν ο Σ. Κόκκαλης πούλησε την Intrakat σε Εξάρχου- Μπάκο- Καυμενάκη άφησε τον Κούτρα εκτός του deal, στα κρύα του λουτρού και ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος εργολάβος το φυσάει και δεν κρυώνει!

«Ήθελε κι ο μούτσος καφέ»: Σιγά μην πάρει ο Κούτρας τον Άκτωρα - Αυτός δεν μπορούσε να πάρει την Δομική Κρήτης με 10 εκατ., θα βρει 170 εκατ. ευρώ;

Tα στερνά τιμούν τα πρώτα λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Αυτή η ρήση φαίνεται στοιχειώνει όλο και πιο πολύ τον άλλοτε ισχυρό άνδρα των εργοταξίων, Δημήτρη Κούτρα.

Ο άνθρωπος που μαζί με τον Γιώργο Μπόμπολα κυριαρχούσε σε όλα τα μεγάλα δημόσια έργα τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, που χόρευε τσάμικα με υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και έκοβε κορδέλες σε αυτοκινητόδρομους με φόντο το λογότυπο της ΑΚΤΩΡ, σήμερα θέτει εμπόδια στην αύξηση κεφαλαίου της Intrakat, ελπίζοντας πως θα αρχίσει να συζητιέται το όνομά του.

Οι εποχές που περηφανεύονταν ότι «εγώ έχτισα την Ελλάδα, κι αν δεν υπήρχα εγώ, οι Έλληνες θα μετακινούνταν ακόμη με άμαξες» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον είχε χαρακτηρίσει ως «αρχιερέα του καρτέλ στις κατασκευές».

Όταν ο συνέταιρός του Γιώργος Μπόμπολας, παρέδωσε τα ηνία των ομίλων του στους δύο γιους του, στον μεν Φώτη το MEGA και τον Πήγασο, στον δε Λεωνίδα την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κανείς δεν φανταζόταν πως η πορεία τους θα ήταν καταστροφική.

Το MEGA και ο Πήγασος χρεωκόπησαν, ο δε κατασκευαστικός πέρασε από σαράντα κύματα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αποχωρώντας από το τιμόνι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Γιώργος Μπόμπολας ανέθεσε στον Δημήτρη Κούτρα, να έχει υπό την «σκέπη» του, τον γιό του και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική διοίκηση του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας.

Έτσι ο Δημήτρης Κούτρας, ο άνθρωπος στον οποίο «βάραγαν προσοχές» όλοι οι μηχανικοί στα μεγάλα εργοτάξια της χώρας, μετατράπηκε σε μία «μαριονέτα», δεν αποφάσιζε για τίποτα και απλώς τριγυρνούσε στους διαδρόμους της εταιρείας.

Όταν ο Δ. Κούτρας μαζί με τον Λ. Μπόμπολα βρέθηκαν απέναντι στους αδερφούς Δημήτρη και Σάκη Καλλιτσάντση, έχασαν την μάχη ελέγχου του Ελλάκτωρα μετά την υπερψήφιση από τους μετόχους της πρότασης των τελευταίων και ο κ. Κούτρας, μπήκε στην Ιntrakat, αλλά κι εκεί δεν είχε κανέναν ενεργό ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε την Ιntrakat στους Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου, άφησε εκτός του deal τον Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος το φυσάει και δεν κρυώνει.

Η ανούσια τακτική

Σημειώνεται πως η εταιρεία Adamas Group Limited που κατέχει το 8,13% των μετοχών της εισηγμένης υπέβαλε αίτημα για αναβολή της συνέλευσης, η οποία βάσει του νόμου μετατέθηκε κατά 20 ημέρες στην 1η Δεκεμβρίου.

Είναι συμφερόντων του Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος αποχωρώντας πριν τρία χρόνια από την Ελλάκτωρ εισήλθε στην Intrakat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κούτρας είναι ένα βήμα πριν την εξαγορά της Δομικής Κρήτης, αλλά πριν φύγει και από την Intrakat, επιχείρησε να μπλοκάρει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως σχολιάζουν επιχειρηματικοί κα χρηματιστηριακοί κύκλοι ο κ. Κούτρας με αυτήν την κίνηση επιδιώκει να πουλήσει σε υψηλότερη τιμή τις μετοχές που κατέχει, τις οποίες φέρονται διατεθειμένοι να αποκτήσει η πλευρά των εφοπλιστών και Εξάρχου.

Τα καρφιά Εξάρχου

Πάντως ο CEO της Ιntrakat, Aλέξανδρος Εξάρχου στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους μετά την αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων τόνισε την ανάγκη της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Intrakat:

Ο κ. Κούτρας ως μέλος του Δ.Σ. έχει την ευθύνη των πράξεων του. Γνωρίζει τις συνέπειες της αναβολής. Για να αλλάξει σελίδα η Intrakat, θα πρέπει να διασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Είναι αναγκαίο. Και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον αλλά και σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές. Τον καλούμε να αναλογιστεί τις συνέπειες, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: