search

AREA 51

Άνω των 22 ευρώ έκλεισε το deal της Τέρνα Ενεργειακής! Δύο και όχι ένας οι αγοραστές: η First και κορυφαίο διεθνές fund, πασίγνωστο στην Ελλάδα! Θα γίνει δημόσια πρόταση!

Ο οικονομικός και νομικός έλεγχος ολοκληρώθηκαν και μένουν μόνο διατυπώσεις και λεπτομέρειες μιας μεγάλης συμφωνίας, που αφορούν ποσοστά, αντισυμβαλλόμενους και ποσά!

«Κλείνει» στα 19 ευρώ ανά μετοχή, το deal της Τέρνα Ενεργειακής με το Royal fund του Άμπου Ντάμπι - Μέσα στον Ιανουάριο η τελική συμφωνία - Πωλούν οι ιδιώτες επενδυτές!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται από τους …ανυπόμονους και τους κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους, σχετικά με τα deals που δεν έχουν ακόμη κλείσει και παραμένουν ανοιχτά, εμείς σας λέμε τα εξής:

Τα μεγάλα deals, για όποιον γνωρίζει πως εξελίσσονται τέτοιες καταστάσεις, απαιτούν χρόνο και υπομονή! Και όχι βιασύνη και αρπαχτές!

Τέτοιου βεληνεκούς συμφωνίες εμπεριέχουν νομικούς και οικονομικούς ελέγχους, τίμημα, συμφωνίες μετοχών, δημόσιες προτάσεις και πολλές μικρές πλην όμως καθοριστικές λεπτομέρειες που μπορεί να κρύβουν ή να εμπεριέχουν παγίδες!

Για να τελειώνουμε! Το λέμε εμφατικά και κατηγορηματικά! Το deal έχει κλείσει! Ο οικονομικός και νομικός έλεγχος έχουν ολοκληρωθεί! Το τίμημα είναι άνω των 22 ευρώ! Και θα γίνει Δημόσια πρόταση!

Και κάτι τελευταίο, αλλά καινούριο και αποκαλυπτικό: οι ανάδοχοι – αγοραστές θα είναι δύο και όχι ένας!!! Στη συμφωνία εξαγοράς δεν μετέχει μόνο η First αλλά και κορυφαίο διεθνές fund, πασίγνωστο στην Ελλάδα όπου ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα και το οποίο δεσμευόμαστε την ώρα τούτη και δεν σας το αποκαλύπτουμε!

Αυτά προς το παρόν!

 

 

Διαβάστε ακόμη: