Η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Βλαντίμιρ, πριν από μία εβδομάδα. Η αναφορά εναντίον του, είχε συνταχθεί στην σωφρονιστική αποικία Ν2 στην πόλη Ποκρόφ, όπου εξέτιε την ποινή του, τόνισε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

«Η φυλακή όπου βρισκόμουν πρώτα, αποδείχθηκε ότι συνέταξε μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία τις δύο τελευταίες ώρες που ήμουν εκεί, “παραβίασα τον κώδικα ενδυμασίας”.

Στις 06:30 το πρωί, πήγα στο μπάνιο φορώντας ένα μπλουζάκι και όχι με τη στολή του κρατούμενου. Για να καταλάβετε, στις 06:30 το πρωί, όλοι οι κρατούμενοι πλένονται, ξυρίζονται και πηγαίνουν στο μπάνιο με μπλουζάκι.

Όμως, εγώ περπατούσα επικίνδυνα! Περπατούσα ως εξτρεμιστής και το μπλουζάκι μου απειλούσε την παρούσα κυβέρνηση», έγραψε σε δημοσίευσή του.

Η επιτροπή της αποικίας κρατουμένων ΙΚ–6 τον κάλεσε και τού έκανε επίπληξη. Οι παρατηρήσεις προς οιονδήποτε κρατούμενο, παραγράφονται έναν χρόνο μετά την τελευταία, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Αν δεν υπήρχε η αναφορά για το μπλουζάκι, όλες οι προηγούμενες επιπλήξεις θα είχαν πάψει να υπολογίζονται από το προσεχή Αύγουστο.

Ο Ναβάλνι σχολίασε ότι ύστερα από δύο επιπλήξεις, θα μπορούσε να σταλεί σε ένα κελί τιμωρίας, όπου «θα μπορούσες εύκολα να πεθάνεις από πνευμονία ή να σπάσεις τον λαιμό σου, πέφτοντας από το κρεβάτι (τότε κάποιος θα ανταμειβόταν με μία επίσκεψη στη μητέρα σου)».

Στις 22/03, δικαστήριο τον είχε καταδικάσει για «απάτη» και «έλλειψη σεβασμού προς τους λειτουργούς», επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1.3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισείουν επιπλέον ποινής κάθειρξης έως 15 έτη.