search

AREA 51

Ψάχνουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε τρεις εισηγμένες -Έλεγχοι από ΣΔΟΕ, οικονομική αστυνομία και αρχή ξεπλύματος σε βασικούς μετόχους 3 εισηγμένων!

Εκτενείς έλεγχοι φορολογικών στοιχείων, τραπεζικών λογαριασμών και μεταφορές κεφαλαίων των εταιριών αλλά και συγγενικών προσώπων των βασικών μετόχων!

Από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες του 2022, μόνο 49 είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο!

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, τα οικονομικά στοιχεία των βασικών μετόχων τριών εισηγμένων εταιριών, αναζητώντας φορολογικές παραβάσεις, αλλά και αποδείξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οικονομική αστυνομία, ΣΔΟΕ, αρχή ξεπλύματος διερευνούν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ασπρίσματος μαύρου χρήματος και για το λόγο αυτό έχουν υπάρξει εκτενείς έλεγχοι φορολογικών στοιχείων καθώς και σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μεταφορές κεφαλαίων, όχι μόνο των βασικών μετοχών των εισηγμένων εταιριών αλλά και συγγενικών προσώπων.

Οι έρευνες, κατά πληροφορίες, διενεργούνται μετά από καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στις αρχές, τόσο ανώνυμες, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και επώνυμες!

Διαβάστε ακόμη: