Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Rolls-Royce.  Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει συνολικά 2.000 – 2.500 απολύσεις, δηλαδή περίπου το 6% του προσωπικού της.

Οι περικοπές αφορούν στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων και ανώτερων στελεχών, σύμφωνα με πηγή. Οι περικοπές θέσεων εργασίας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Τουφάν Εργκίνμπιλγκιτς συμβαδίζουν με τα σημερινά στοιχεία για τις αμοιβές.

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι της Rolls-Royce βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, 11.000 εργάζονται στη Γερμανία και περίπου 5.500 βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Γιατί αποσύρεται ο CEO της

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Τόρστεν Μιούλερ-Ότβος, που κατάφερε να μετατρέψει ένα «γερασμένο» brand σε ένα πολυπόθητο σήμα επιτυχίας για αστέρες της ποπ, αθλητές και νέους επιχειρηματίες, βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 14 χρόνια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ο Μιούλερ-Ότβος, 63 ετών, ο μακροβιότερος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Θα τον αντικαταστήσει ο Chris Brownridge, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της BMW της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μιούλερ-Ότβος έφερε νέα λάμψη στη μάρκα Rolls-Royce, καθιστώντας την ηγέτη στον κόσμο της πολυτελείας προσελκύοντας μια νέα γενιά πλούσιων αγοραστών. Οι πωλήσεις της Rolls-Royce αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του, από 1.000 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2010 σε περισσότερα από 6.000 πέρυσι, μεταδίδει το CNBC.

Ο μέσος όρος ηλικίας ενός αγοραστή της Rolls-Royce μειώθηκε από τα 56 στα 43 έτη, ενώ ένας στους πέντε αγοραστές σήμερα είναι διασημότητα.

Ο Μιούλερ-Ότβος ξεκίνησε επίσης το επόμενο κεφάλαιο της Rolls-Royce με την περσινή παρουσίαση των πρώτων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, που ονομάζονται Spectre. Το μοντέλο, είναι ήδη sold out στις ΗΠΑ μέχρι το 2025, παρά την τιμή του, η οποία φτάνει τα 413.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: