Η Rolls Royce αποκάλυψε σε πολύ λίγους τη μοναδική σειρά La Roise Noire Droptail, που θα παραχθεί σε μόλις τέσσερεις μονάδες.

Στην Καλιφόρνια, στo πλαίσιo της έκθεσης Pebble Beach και σε μία ιδιωτική εκδήλωση η Rolls Royce παρουσίασε ένα μοναδικό ανοιχτό μοντέλο, εμπνευσμένο χρωματικά από το γαλλικό, μαύρο μπακαρά τριαντάφυλλο.

Τι το ιδιαίτερο όμως έχει αυτό το τριαντάφυλλο; Ανάλογα με τον φωτισμό, τα πέταλά του είναι σχεδόν μαύρα στη σκιά, ενώ στο φως αποκτούν μία κόκκινη περλέ απόχρωση.

Αυτές είναι και οι δύο αποχρώσεις της πρώτης μοναδικής έκδοσης, «True Love» για την ανοιχτόχρωμη και «Mystery» για την πιο σκούρα, λόγω της μυστηριώδους φύσης του τριαντάφυλλου.

Η οροφή είναι ασποσπώμενη, στη Rolls Royce ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονική σχεδίαση του αμαξώματος.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εξελιγμένες τεχνικές βαφής, καθώς το αμάξωμα καλύφθηκε από… 150 στρώσεις της μυστικής αρχικής σύνθεσης και στη συνέχεια από πέντε στρώματα λάκας, σε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου.

Η διχρωμία επεκτείνεται και στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, σε σκούρα απόχρωση Hydroshade. Τα μεταλλικά στοιχεία, δεν έχουν απλώς βαφτεί, αλλά, αντίθετα έχει χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία ένας ηλεκτρολύτης χρωμίου, ώστε να επικαθίσουν στις επιφάνειες ρινίσματα πάχους μόλις 1 micron. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε για τις μεταλλικές επιφάνειες του εσωτερικού.

Ειδικά εξελιγμένες τεχνικές βαφής έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Rolls Royce για το αμάξωμα. Άλλο όμως είναι το στοιχείο που εντυπωσιάζει στο υπερπολυτελές εσωτερικό κι αυτό δεν είναι άλλο από τις ξύλινες επιφάνειες.

Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιήθηκαν περί τα 1.600 κομμάτια ξύλου, από μαύρο φίκο προερχόμενο από τη Γαλλία. Για την ολοκλήρωση του εσωτερικού απαιτήθηκαν δύο χρόνια και είναι περιττό να αναφέρουμε πως είναι χειροποίητο.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν και τα καθίσματα, που είναι επίσης χειροποίητα, φυσικά δερμάτινα και σε κόκκινη, Dark Mystery απόχρωση.

Για να εξασφαλιστεί η άνεση των επιβατών σε κάθε περίσταση, η Rolls Royce επέλεξε τη λύση της αφαιρούμενης οροφής, αντί της κλασικής υφασμάτινης, δίνοντας ωστόσο διττό χαρακτήρα στο μοναδικό μοντέλο, αφού μετατρέπεται εύκολα από ανοιχτό σε coupe, ενώ το ηλεκτροχρωματικό κρύσταλλο, μπορεί να μεταβάλλει τη φωτεινότητά του, ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών, δημιουργώντας ακόμα και μια σχεδόν διάφανη γυάλινη οροφή.

Αυτό που δεν αποκάλυψε η Rolls Royce είναι οι τιμές της συγκεκριμένης έκδοσης, έστω και για ενημερωτικούς σκοπούς, αν και είναι σίγουρο πως δεν θ’ απασχολήσει κάποιον από τους τέσσερις μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Tι να απασχολήσει όταν θα έχουν στη συλλογή τους το πιο ακριβό και πολυτελές αυτοκίνητο του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: