H Rolls – Royce μεταλαμπαδεύει το μυστήριο και την ανεξερεύνητη ομορφιά του διαστήματος στην Cullinan. Ελάτε, λοιπόν, να ταξιδέψουμε νοερά σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων (62 μίλια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί όπου βρίσκεται το συμβατικό όριο λήξης της γήινης ατμόσφαιρας, πάνω από το οποίο αρχίζει το διάστημα.

Στο σημείο αυτό ξεκινάει η γραμμή Κάρμαν, με το μπλε του ουρανού μας να τελειώνει και να αρχίζει το μαύρο «πέπλο» του άπειρου διαστήματος. Το εν λόγω σημείο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το τμήμα εξατομίκευσης Black Badge της βρετανικής εταιρίας, που δημιούργησε τη νέα συλλεκτική Cullinan Blue Shadow, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 62 αντίτυπα, αριθμός καθόλου τυχαίος, καθώς παραπέμπει στα όρια της γραμμής Κάρμαν.

Η νέα Cullinan Blue Shadow είναι βαμμένη με τη νέα σκούρα μπλε απόχρωση που αναδημιουργεί το χρώμα που βρίσκεται στην άκρη του διαστήματος. Παράλληλα ξεχωρίζει το σατέν φινίρισμα στη μάσκα και στον εμπρός προφυλακτήρα, παραπέμποντας στα θερμικά πλακίδια που χρησιμοποιούνται από τα διαστημικά λεωφορεία που επιστρέφουν για να εκτρέψουν τη θερμότητα. Παρατηρήστε επίσης το έμβλημα «Spirit of Ecstasy» της Rolls – Royce με μια λεπτή μπλε επίστρωση.

Στο εσωτερικό τώρα, έχει εφαρμοστεί μια νέα τεχνική επεξεργασίας δέρματος με 75.000 μεμονωμένες διατρήσεις δημιουργούν τη μοναδική εντύπωση της Γης από το Διάστημα. Στο ταμπλό και στα πάνελ των θυρών πέντε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και έξι στρώσεις βαφής θυμίζουν την παλέτα της γραμμής Κάρμαν. Στην οροφή έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1.183 φώτα οπτικών ινών (799 σε λευκό και 384 σε μπλε χρώμα) ώστε να θυμίζουν τα αστέρια, ενώ ειδική μνεία αξίζει στο κεντημένο φεγγάρι με πέντε διαφορετικά χρώματα κλωστής και 250.000 βελονιές, το οποίο χρειάζεται δύο ολόκληρες ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Οι 62 αγοραστές της νέας Cullinan Blue Shadow θα παραλάβουν μια κουκούλα οχήματος με σχέδιο εμπνευσμένο από αυτό που βρίσκεται στις δερμάτινες διατρήσεις των καθισμάτων και ένα μοναδικό σετ αποσκευών. Διαθέσιμη θα είναι επίσης μια μινιατούρα της Cullinan Blue Shadow σε κλίμακα 1:8 με λειτουργικό εξωτερικό και εσωτερικό φωτισμό.

Διαβάστε περισσότερα