Tο πρώτο ηλεκτρικό σούπερ κουπέ της Rolls-Royce έχει, ήδη, διανύσει δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών. Πριν από την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στους πελάτες, που έχουν προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, το Spectre έχει υποβληθεί σε τεστ που έχουν σχεδιαστεί για να επαναλάβουν σχεδόν 400 χρόνια κανονικής χρήσης, σε μερικές από τις πιο ακραίες συνθήκες στη Γη.

Συνολικά, το αυτοκίνητο θα διανύσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα – που ισοδυναμούν με τον περίπλου του πλανήτη 62 φορές! Οι δοκιμές ξεκίνησαν τον χειμώνα του 2021 σε μια ειδική μονάδα δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, μόλις 55 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο. Σε θερμοκρασίες -40°C, οι μηχανικοί της Rolls-Royce εξέτασαν και βελτίωσαν κάθε πτυχή της απόδοσης και του χειρισμού του Spectre στο χιόνι και τον πάγο, καθώς και τυχόν επιπτώσεις παρατεταμένου ακραίου ψύχους στις μπαταρίες του αυτοκινήτου και σε άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της εξέτασης, το Spectre πέρασε στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2022 στα πιο ηλιόλουστα, αλλά όχι λιγότερο απαιτητικά κλίματα της Γαλλικής Ριβιέρας και γύρω από την Κυανή Ακτή.

Αυτό περιλάμβανε δοκιμές στο ιστορικό γήπεδο δοκιμών Autodrome de Miramas, μια πρώην πίστα GrandPrix που τώρα παρέχει πάνω από 60 χιλιόμετρα κλειστών διαδρομών και 20 περιβάλλοντα πίστας δοκιμών τελευταίας τεχνολογίας. Η πλειονότητα των δοκιμών, ωστόσο, διεξήχθη στην ύπαιθρο της Προβηγκίας, αξιολογώντας τις δυνατότητες του Spectre υπό πραγματικές συνθήκες σε μια περιοχή όπου πολλά αυτοκίνητα παραγωγής είναι πιθανό να περάσουν τη ζωή τους.

Το Spectre υποβάλλεται αυτή την περίοδο σε δοκιμές με ακραία ζέστη σε δύο τοποθεσίες στη Νότια Αφρική: Augrabies στο Βόρειο Ακρωτήριο και Franschhoek, τη «γαλλική γωνιά» στις οινοπαραγωγικές περιοχές του Δυτικού Ακρωτηρίου. Τα σταθερά, αλλά αντίθετα κλίματα προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες οδήγηση στον κόσμο, με ξηρές και εξαιρετικά ζεστές συνθήκες στο βορρά και πιο υγρές, μεσογειακού τύπου, συνθήκες στο νότο. Στις πιο θερμές μέρες, οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 50°C, ενώ η νότια περιοχή φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών και εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των στριφογυριστών επαρχιακών δρόμων που είναι γεμάτοι με χαλίκι, σκόνη και χώμα.

Σε αυτό το στάδιο, οι μηχανικοί παρατηρούν και βελτιώνουν κάθε σύστημα, στοιχείο υλικού και πρωτόκολλο λογισμικού που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων συνεχών δοκιμών. Μόνο μέσω τέτοιων επίπονων αξιολογήσεων μπορούν οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της Rolls-Royce να επιτύχουν τα απαιτητικά επίπεδα φινετσάτης οδήγησης όπως επιθυμούν οι απαιτητικοί πελάτες, μεταφέροντας το λεγόμενο «Magic Carpet Ride» της μάρκας στο νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών του Spectre, καθεμία από τις 25.000 ξεχωριστές λειτουργίες που σχετίζονται με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου έχουν προσαρμοστεί σχολαστικά για να προσφέρει μια «εμπειρία» Rolls-Royce.

Διαβάστε ακόμη: