Το διοικητικό συμβούλιο της Robinhood ενέκρινε ένα σχέδιο επαναγοράς έως και 55 εκατομμυρίων μετοχών που αγόρασε ο Sam Bankman-Fried πέρυσι. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της (χρεοκοπημένου πλέον) FTX αγόρασε το μερίδιό του τον Μάιο του 2022 μέσω της Emergent Fidelity Technologies. Οι μετοχές της Robinhood ενισχύονται περισσότερο από 3% στην προσυνεδρίαση μετά τη δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης κερδών της που έδειξε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% από το περασμένο τρίμηνο στα 380 εκατομμύρια δολάρια.

Επαναγορά μετοχών

«Το διοικητικό συμβούλιο μας εξουσιοδότησε να αγοράσουμε τις μετοχές της Robinhood που εξαγοράστηκαν αρχικά από την Emergent Fidelity Technologies, τη θυγατρική της FTX», δήλωσε στο CNBC ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Jason Warnick. «Και αυτό ήταν ένα μεγάλο ερώτημα στο μυαλό των μετόχων, το τι θα συμβεί με τις μετοχές αυτές», είπε ο Warnick.

«Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την επαναγορά μετοχών και γι’ αυτό είμαστε σε συζητήσεις με το DOJ για αυτό. Δύσκολο να πω ακριβώς ποια θα είναι τα χρονικά όρια», πρόσθεσε ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας. «Δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένο προηγούμενο για τέτοιου είδους καταστάσεις, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε ή εάν θα πραγματοποιηθεί η αγορά μετοχών. Θα ενημερώσουμε τους επενδυτές σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με μια κατάθεση της 20ης Ιανουαρίου από το DOJ, η Bankman-Fried κατείχε 55.273.469 μετοχές της Robinhood, πάνω από το 7% των μετοχών της εταιρείας. Από το κλείσιμο της Τετάρτης, το μερίδιο αποτιμάται σε πάνω από 578 εκατομμύρια δολάρια.

Η Emergent Fidelity ελεγχόταν τόσο από τον Bankman-Fried όσο και από τον συνιδρυτή του FTX Gary Wang. Τόσο ο Wang όσο και ο Bankman-Fried πήραν δάνεια απευθείας από την Alameda Research για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά, σύμφωνα με στοιχεία. Οι μετοχές βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ της FTX, του Bankman-Fried, του δανειστή κρυπτονομισμάτων BlockFi και μιας σειράς διεθνών οντοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: