Η HSBC Holdings Plc ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους $3 δισ, αφού τα κέρδη που ανακοίνωσε δεν “έπιασαν” τις εκτιμήσεις της αγοράς για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων $7,7 δισ. για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, τα οποία υπολείπονταν των $8,1 δισ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές της αγοράς. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ποσοστό 40% στα $16,2 δισ. κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

«Έχουμε ανακοινώσει τρία προγράμματα επαναγοράς μετοχών το 2023, συνολικού ύψους έως και $7 δισ, καθώς και τρία τριμηνιαία μερίσματα που ανέρχονται σε $0,30 ανά μετοχή», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Noel Quinn.

«Αυτό υπογραμμίζει την σημαντική ικανότητα διανομής που έχουμε, παρόλο που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη». Η βρετανική τράπεζα, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της στην Ασία, ξοδεύει περισσότερους πόρους στην περιοχή για να αξιοποιήσει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές. Η ραγδαία ανάπτυξη στην Κίνα και η κατάρρευση του κλάδου των ακινήτων που αποτελεί “ατμομηχανή” της οικονομίας, ωστόσο, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επεκταθούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: