Αιχμές κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, άφησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «Δεν αλλάξαμε ηγεσία για να παρακολουθούμε άπρακτοι, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως την παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών αντί να κατηγορεί τη ΝΔ, βαυκαλιζόταν για την εγγραφή νέων μελών.

«Γιατί συνεχίζουμε να χάνουμε;»

Στη συνέχεια, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ειδικότερα, ο Γιάννης διεμήνυσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα άλλαξε ηγεσία για να διατηρήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά και να βλέπει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να αυξάνεται και όχι «να τη βλέπουμε να απομειώνεται καθημερινά».

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές κατέστησε σαφές πως αλλάξαμε ηγεσία για να αυξηθεί το εκλογικό ποσοστό και όχι να συρρικνωθεί.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε: «Έχεις δύο τρόπους να υποδεχτείς όσα θα πω ακολούθως.

Ο ένας είναι να θεωρήσεις ότι τα λέω αυτά για να σε επικρίνω, ο άλλος είναι να υποδεχτείς τις σκέψεις μου ως συμβουλή -όπως και είναι- για να προλάβουμε τα χειρότερα».

Επισήμανε πως σε ένα πράγμα συμφωνεί μαζί του, στη διαπίστωση πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές «δεν κέρδισε η Ν.Δ., εμείς χάσαμε», διερωτώμενος παράλληλα «γιατί συνεχίζουμε να χάνουμε;».

Ακόμη, ο Γιάννης Ραγκούσης εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χάνει «διότι όχι μόνο ζουν, αλλά και βασιλεύουν, πλέον, συγκεκριμένοι λόγοι-σύμβολα εξαιτίας των οποίων στερηθήκαμε χιλιάδες ψηφοφόρους της διεύρυνσης, μετριοπαθείς ψηφοφόρους του προοδευτικού κέντρου, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που έχουν κάνει ζωή τους τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Επιπλέον, καυτηρίασε και την ανάρτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Κερατσίνι, «επέλεξε ως πρώτο και σημαντικότερο σημείο, όχι κάποια αναφορά εναντίον του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, όχι κάποια αναφορά εναντίον του κάθε Αγοραστού ή του κάθε Μπακογιάννη, αλλά επέλεξε να προβάλει ως πρώτη την εξής απίστευτη για εμένα φράση: “Χθες, μετά την πρόσκληση που έκανα, γράφτηκαν 500 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους αμφιβάλλουν για το τι χτίζουμε, ας πουν εκείνοι πότε έφεραν 500 νέα μέλη σε μία μέρα”».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αφού λοιπόν επέλεξες να απευθύνεις δημόσια αυτό το ερώτημα-πρόκληση, θα ήθελα να σου απαντήσω ως εξής: Οχι μόνον 500 εγγραφές, αλλά 437.000 και 500 ψήφους, (συνολικά 437.500 ψήφους) μέσα σε λίγες μέρες -ανάμεσα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές- φέραμε συλλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι συμβάλαμε στον σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας το 2019. Χωρίς όμως ποτέ να διανοηθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δεδομένο και μάλιστα ως πρόκληση εναντίον συντρόφων μας οι οποίοι έχουν, αναμφίβολα, ακόμη μεγαλύτερη συμβολή στη δημιουργία του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ, από το 3 στο 33%».

Διαβάστε ακόμη: