Ένα άγνωστο στους περισσότερους νησί, το Figure Eight Island, στη Βόρεια Καρολίνα αποτελεί πλέον το καταφύγιο πολλών celebrities που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να βυθίσουν τα πόδια τους στην άμμο μακριά από παπαράτσι και φωτογραφικούς φακούς.

Χτισμένο σε μια τεράστια έκταση 5.300 στρεμμάτων, το παραμυθένιο σκηνικό με τα εξοχικά σπιτάκια έχει αποτελέσει από το 1980 κινηματογραφικό σκηνικό για πάνω από 400 ταινίες χάρη στην ηρεμία και το ειδυλλιακό του περιβάλλον.

Φτάνεις με δυσκολία αλλά έχει και ελληνικό εστιατόριο

Με μεγαλύτερο πλεονέκτημά του τη δυσκολία πρόσβασης-φτάνεις εκεί μόνο με ειδικό καραβάκι ή αφού περάσεις μια καλά φυλασσόμενη γέφυρα, το Figure Eight Island, διαθέτει 480 σπίτια που κοστίζουν από 4 έως και 13 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τις τελευταίες αγοραπωλησίες.

Παρόλο που πρόκειται για μια καθαρά οικιστική περιοχή, στο Figure Eight Island, υπάρχουν πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια σε απόσταση αναπνοής καθώς και γήπεδα τένις, πισίνες και super clubs για ξέφρενη διασκέδαση στο διπλανό Wilmington ενώ ουρά κάνουν οι celebrities στο ελληνικό εστιατόριο Kipos Hellenic Cuisine, για πιάτα βασισμένα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Το εξοχικό του Ρίτσαρντ Γκιρ δίπλα στην ιδιοκτησία της Τζένιφερ Άνιστον

Τα καλοκαίρια συχνά περνούν εκεί τις διακοπές τους η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η Κάθι Μπέιτς, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Ντάστιν Χοφμαν και ο Άλεκ Μπόλντουιν ενώ ιδιόκτητα σπίτια στο νησί διαθέτουν ο Μπεν Στίλερ, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Τζένιφερ Άνιστον. Και καθώς το μέρος γίνεται όλο και πιο γνωστό ως πόλος έλξης διασημοτήτων, οι τιμές πώλησης εκτοξεύθηκαν από 5 εκατ. δολάρια σε πάνω από 12 εκατ. μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσο για το Hollywood, γνωρίζει καλά, πως το Figure Eight Island, αποτελεί πλέον ένα «χωνευτήρι» διασημοτήτων, όπου πολλές κινηματογραφικές ιδέες γεννιούνται στις βεράντες των σπιτιών και πολλές συμφωνίες εκατομμυρίων κλείνονται κάποιο καλοκαιρινό βράδυ στον κήπο…