To θέατρο του παραλόγου συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας να ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Τάιλερ στα Χάμπτονς, μια περιοχή με υπερπολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες στην ανατολική πλευρά, και πιο πλούσια περιοχή, του Λονγκ Αιλαντ.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό από μόνο του, υποβάθμισε την συζήτηση μέσα στο όργανο και ο Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις απόψεις και τις διαφωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Παύλος Πολάκης ήταν τόσο ερειστικός απέναντι σε στελέχη της Ομπρέλας και άλλους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που πήγε να πλακωθεί με τον Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο έχουν άλλωστε τεράστια κόντρα από παλιά.

Όμως, από τα βέλη του αψύ κρητικού δεν γλίτωσε ούτε ο νηφάλιος Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος κατηγορήθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η κριτική του ως παλιού τομεάρχη απέναντι στην κυβέρνηση για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ήταν ήπια.

Συνολικά, όμως, ο κρητικός έβαλε κατά πάντων για την χαλαρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ αυτοί απάντησαν ότι από αυτόν (Πολάκη) ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τουλάχιστον 5 μονάδες!

Το πιο τραγικό είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αγνόησε επιδεικτικά τις επιτακτικές εκκλήσεις αρκετών στελεχών για άμεσο Συνέδριο και τοποθέτησε χρονικά το επόμενο Συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Μήπως γιατί στο ενδιάμεσο πρέπει να λείπει με τον Τάιλερ για το μήνα του μέλιτος;

Όπως καταλαβαίνετε, ο ΣΥΡΙΖΑ δε έλαβε υπόψιν του τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου έχασε δήμους και ήταν ανύπαρκτος στις περιφέρειες. Δεν έγινε ούτε καν αποτίμηση του αποτελέσματος και των επιλογών.

Ψιλά γράμματα αφού οι επιλογές έγιναν στο πόδι. Κείμενο μάλιστα που υπογράφουν στελέχη όπως ο Ν.Φίλης, ο Π.Σκουρλέτης, Ε.Τσακαλώτος και άλλοι μιλούσε για ραγδαία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έβγαλε ένα βαρύ κατηγορώ για τον Κασσελάκη για διάφορες παραλείψεις, όπως η απουσία καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων (η θέση της αριστεράς είναι με το μέρος των Παλαιστινίων), όπως η μη αναφορά του υπέρ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ομιλία του στον ΣΕΒ και τέλος την απουσία σύγκλησης οργάνων.

Πώς απάντησε ο Κασσελάκης; Με την ανακοίνωση του γάμου του…

Τι περιμένει ο Κασσελάκης πλέον; Περιμένει να φύγουν ησύχως – χωρίς να διαγράψει- όλο αυτό το παλαιό ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένει να αποχωρήσει η αριστερή πτέρυγα χωρίς να την διαγράψει και τους κάνει όλους εκεί μέσα ήρωες.

Η Ομπρέλα θα αποχωρήσει τον Νοέμβριο, είναι τελειωμένο. Όμως δεν θα ακολουθήσουν όλα τα μεγάλα στελέχη.

Π.χ η Έφη Αχτσιόγλου θα παραμείνει προς το παρόν. Η Έφη έχει την άποψη ότι μπορεί να πιέσει και να φθείρει τον Κασσελάκη στην Βουλή μιας και έχει δικούς της 10+ βουλευτές.

Ο βαθύς στόχος του Κασσελάκη είναι μπορέσει να κάνει επανίδρυση του χώρου και να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα στο οποίο θα έρθουν και οι πασοκογενείς αλλά και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που πλέον δεν θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με την βοήθεια φυσικά του ΓΑΠ, του Νίκου Κοτζιά, του Χάρη Καστανίδη, του Χρήστου Σπίρτζη και της ΡΕΝΕ που επιθυμούν ένα μεγαλύτερο πολιτικό φορέα για να «χτυπήσουν» τον Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: