Η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management προσφέρθηκαν να αγοράσουν η Macy’s για 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν στο CNBC άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η προσφορά αποτιμά τον λιανοπωλητή στα 21 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τις πηγές. Η Macy’s έκλεισε στα 17 $ ανά μετοχή την Παρασκευή, σημειώνοντας πτώση περίπου 17% από την αρχή του έτους. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 19% στις προκαταρκτικές συναλλαγές τη Δευτέρα.

Η Arkhouse, μια εταιρεία που στοχεύει κυρίως επενδύσεις σε ακίνητα, και η Brigade Capital, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, θα ήταν πρόθυμες να προσφέρουν υψηλότερη προσφορά με βάση τη δέουσα επιμέλεια, ανέφεραν οι πηγές.

Ο όμιλος θα πληρώνει ήδη ένα ασφάλιστρο για το πολυκατάστημα, το οποίο δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τους διαδικτυακούς ανταγωνιστές.

Η Macy’s έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να προσελκύσει τους πελάτες πίσω στις αλυσίδες της. Τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε 30 νέες τοποθεσίες καταστημάτων σε strip mall καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο.

Παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης, οι πωλήσεις του Macy έχουν υποχωρήσει, μειώνοντας 7% από έτος σε έτος.

Η Macy’s έχει γίνει στόχος εξαγοράς καθώς αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων και του ανταγωνισμού όχι μόνο από διαδικτυακούς νέους, αλλά και από επωνυμίες που προτιμούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές παρά χονδρικά μέσω ενός πολυκαταστήματος. Η Kohl’s αντιμετώπισε μια παρόμοια προσφορά εξαγοράς το 2022 όταν έλαβε πολλαπλές προσφορές εξαγοράς που είπε ότι υποτίμησαν τις δραστηριότητές της.

Οι λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν προκλήσεις φέτος καθώς τα ασταθή επιτόκια και ο υψηλός πληθωρισμός επιβαρύνουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών. Ωστόσο, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικές στον τομέα των διαδικτυακών αγορών.

Διαβάστε ακόμη: