Η Shein, ο κινεζικός όμιλος λιανεμπορίου, έκανε αίτηση για μια αρχική δημόσια προσφορά στη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς πρόκειται να είναι μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στις ΗΠΑ της τελευταίας δεκαετίας.

Ο “κολοσσός” πώλησης προϊόντων μέσω Διαδικτύου, ο οποίος έγινε εξαιρετικά δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν εκατομμύρια άνθρωποι στράφηκαν στις διαδικτυακές αγορές, έχει προσλάβει τις JPMorgan Chase, Morgan Stanley και Goldman Sachs για συμβούλους σχετικά με την IPO.

Η Shein υποστηρίζεται από μεγάλους επενδυτές, όπως το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala, ο όμιλος κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου Sequoia China και ο όμιλος private equity, General Atlantic.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για IPO στην Wall Street περίπου ένα χρόνο αφότου συγκέντρωσε μετρητά με αποτίμηση περίπου $64 δισ. μειωμένη κατά 1/3 από την αποτίμηση των $100 δισ. που έφτασε κατά τη διάρκεια ενός γύρου συγκέντρωσης κεφαλαίων τον Απρίλιο του 2022.

Παρά την πτώση, μια πιο πρόσφατη παρουσίαση που είδαν οι Financial Times έδειξε ότι η Shein σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδά της από $22,7 δισ πέρυσι σε $58,5 δισ έως το 2025.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Sky Xu, γνωστό και ως Chris Xu ή Xu Yangtian, και μεταμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία από μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας σε μια παγκόσμια επιχείρηση που επικεντρώνεται στην επέκταση σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: