Οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς την Παρασκευή, αλλά η Wall Street οδεύει προς μια νικηφόρα εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 54 μονάδες ή 0,16%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34% και ο Nasdaq Composite  σημείωσε πτώση 0,29%.

Η πρόσφατα εισηγμένη Arm Holdings διαπραγματεύθηκε 6% υψηλότερα. Η Adobe υποχώρησε περισσότερο από 3% ακόμη και μετά την δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων καλύτερα του αναμενόμενου.

Lennar υποχώρησε περισσότερο από 4% παρά την άνοδο από πάνω και κάτω.

Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι μετοχές της Ford Motor, της General Motors και της Stellantis N.V.

Χιλιάδες μέλη των United Auto Workers προχώρησαν σε απεργία αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες την Πέμπτη το βράδυ.

Οι μετοχές βγαίνουν από μια νικηφόρα συνεδρίαση καθώς η Wall Street η οποία επικρότησε ένα πιθανό τέλος μιας εκτεταμένης παύσης της δραστηριότητας IPO στην τεχνολογία και αξιολόγησε μια νέα σειρά οικονομικών δεδομένων.

Ο Dow εκτινάχθηκε 331,58 μονάδες, ή 0,96%, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις συνεδρίες και σημειώνοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του σε περισσότερο από ένα μήνα. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,84%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,81%.

Οι μετοχές οδεύουν προς μια νικηφόρα εβδομάδα

Οι μετοχές οδεύουν προς μια νικηφόρα εβδομάδα, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο σχεδόν 1% και τη δεύτερη θετική εβδομάδα σε τρεις.

Ο S&P και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άλμα περίπου 1,1% και 1,2%, αντίστοιχα, βάζοντάς τους σε καλό δρόμο για την τρίτη θετική εβδομάδα τους σε τέσσερις.

Διαβάστε ακόμη: