Το 90% φτάνει η πληρότητα στους χειμωνιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα για τις αποδράσεις των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές και εφέτος οι περιοχές που διαθέτουν θεματικά πάρκα, Δράμα και Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Αγγελος Καλλίας και θεωρείται βέβαιο ότι η προσφορά αυτών των περιοχών σε διαθέσιμες κλίνες δεν θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση που ήδη παρατηρείται. Αυτές τις ημέρες ωστόσο οι κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς κινούνται στο 30% με 40% πάντα σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων, αλλά όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας θα προσεγγίσει το 85% και 90% συνολικά, αναφέρει ο κ. Καλλίας.

Δίνοντας το στίγμα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, ο Άγγελος Καλλίας αναφέρει ότι κορύφωση των κρατήσεων θα σημειωθεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου όπου οι αφίξεις θα φτάσουν στο ζενίθ τους. Ωστόσο, στις ενδιάμεσες μέρες των εορτών (Τρίτη – Πέμπτη οι κρατήσεις πέφτουν στο 40%) εξηγεί ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Πού θα πάνε διακοπές οι Έλληνες την περίοδο των εορτών

Οι περιοχές που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν την περίοδο των εορτών, πέραν αυτών με τα θεματικά πάρκα είναι κι αυτές που διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα, όπως είναι η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, η Δράμα, α Καλάβρυτα κλπ. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν ελλάδι ταξιδιωτικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης, Ήπειρος, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας και Πελοπόννησος γενικότερα, θα έχουν σημαντική κίνηση την περίοδο των εορτών, όπως τονίζει.

Ενδεικτικό της δυναμικής των περιοχών που διαθέτουν θεματικά πάρκα είναι η αποτύπωση των κρατήσεων στη Δράμα. Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Καλλίας οι κρατήσεις είναι στο 85% ενώ για την περίοδο των εορτών δεν θα πέφτει καρφίτσα, όπως σημείωσε. Η Δράμα είναι άλλωστε και ίσως η μόνη περιοχή που και εφέτος θα έχει εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια, τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας δεν ελκύουν μετρήσιμο τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό, όπως άλλωστε υπενθυμίζει ο γγ της ΠΟΞ.

Διαβάστε ακόμη: