Η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν δυο από τα πιο λαμπερά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο σκοτεινό σκάνδαλο Qatargate και το Politico έκανε αφιέρωμα στη σχέση τους, αποκαλύπτοντας πτυχές της γνωριμίας τους και της ιστορίας αγάπης τους, που έληξε πια.

Το Politico ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν: «το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του ευρωπαϊκού σκανδάλου Qatargate». Στο αφιέρωμα γινόταν λόγος για μια «ιστορία αγάπης πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Στο αφιέρωμα του Politico υπήρχε και πολιτική χροιά και τονιζόταν ότι η εκδίκαση του Qatargate δεν έχει γίνει ακόμα και αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές, όπως η Εύα Καϊλή επιμένουν ότι είναι αθώοι. Παρόλα αυτά το σκάνδαλο οδήγησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που ενισχύουν τη διαφάνεια και τη δημιουργία ενός φορέα δεοντολογίας.

Για την Εύα Καϊλή το Politico επισήμαινε ότι ήταν: «μια πολιτική διασημότητα στην πατρίδα της, όπου είχε αποκτήσει φήμη αρχικά ως τηλεπαρουσιάστρια, όμως κατά τη στιγμή της σύλληψής της ήταν μια από τις πιο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες των Βρυξελλών».

Στη συνέχεια τονίζεται ότι η πρωταγωνίστρια του Qatargate: «πρόσφατα είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί με τον ΦραντσέκοΤζιόρτζι, έναν φιλόδοξο εργαζόμενο στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εννέα χρόνια νεότερό της, του οποίου τα κυματιστά ξανθά μαλλιά και το χαμόγελο ήταν γνωστά παντού».

«Μαζί, αποτελούσαν ένα τρομερό ζευγάρι εξουσίας καθώς και ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι από τις μεσογειακές χώρες. Και όμως, σε μια στιγμή, όλα τελείωσαν. Και οι δύο ήταν στη φυλακή, η φήμη τους διαλυμένη, το παιδί τους έξω και υπό τη φροντίδα μελών της οικογένειας. Μέσα σε ένα πρωινό, το χρυσό ζευγάρι της πρωτεύουσας της ΕΕ είχε γίνει το πιο διαβόητο δίδυμο», αναφέρει το αφιέρωμα του Politico.

Για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι τονιζόταν ότι «πληρωνόταν αδρά και είχε εξέχουσα θέση στις δραστηριότητες του αφεντικού του, Αντόνιο Παντσέρι, οι οποίες περιλάμβαναν ταξίδια σε μέρη όπως το Ραμπάτ του Μαρόκου και η Ντόχα του Κατάρ».

Πότε ξεκίνησε η ιστορία αγάπης

Όσο για το πότε ξεκίνησε η γνωριμία της Εύας Καϊλή με τον ΦραντσέσκοΤζιόρτζι; Όπως τονίζεται «παρόλο που είχαν δει ο ένας τον άλλον στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την εκλογή της Καϊλή, το 2014, εκείνη η συνάντηση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, στις αρχές του 2017, θα ξεχώριζε γι’ αυτούς. Τότε ο Τζιόρτζι εργαζόταν ως διερμηνέας για τον προϊστάμενό του Αντόνιο Παντσέρι».

«Το αμοιβαίο ενδιαφέρον ήταν ισχυρό, παρά τις μεταξύ τους διαφορές σε ηλικία και αναγνωρισιμότητα. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν ένα γρανάζι της πολιτικής μηχανής των Βρυξελλών χωρίς πολιτικό βάρος. Αντίθετα, η Εύα Kαϊλή ήταν ήδη μια καταξιωμένη πολιτικός στις Βρυξέλλες και πολύ καλά συνδεδεμένη με την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της Ελλάδας. Είχε αναδειχθεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, προτού κλείσει τα 30 της χρόνια και πριν ακόμη κάνει το άλμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 2014», ανέφερε το αφιέρωμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της Εύας Καϊλή στην βελγική αστυνομία, μετά από αυτή την αρχική συνάντηση, οι δυο τους δείπνησαν «δύο ή τρεις φορές». Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι πέρασε πάνω από ένα χρόνο… πολιορκώντας την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, αλλά ήταν δύσκολη υπόθεση.

Ύστερα από περίπου ένα χρόνο, όπως η ίδια είχε πει, τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο σοβαρά.

Οι δυο τους προχώρησαν στην επισημοποίηση της σχέσης του και αποφάσισαν να μείνουν μαζί σε διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019, σύμφωνα με τις καταθέσεις του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην αστυνομία.

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στην Ελλάδα το 2019 για να κάνει προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή της και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι την ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα. Το 2021 απέκτησαν την κόρη τους. Δύο χρόνια αργότερα όμως, έσκασε το σκάνδαλο Qatargate και η σχέση τους διαλύθηκε. Πλέον ζουν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά σε χωριστά διαμερίσματα.

Διαβάστε ακόμη: