Ο Πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε εκεχειρία από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου έως τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Παράλληλα, καλεί την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει στους ανθρώπους να παρευρεθούν στις λειτουργίες την παραμονή, καθώς και την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Η κατάπαυση του πυρός αποφασίσθηκε έπειτα από έκκληση του Πατριάρχη Κυρίλλου», σημειώθηκε.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε σε εκεχειρία, ώστε «οι ορθόδοξοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων».

«Εγώ, ο ΚύριλλοςΠατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, απευθύνομαι σε όλα τα μέρη που έχουν εμπλακεί στην αδελφοκτόνα σύγκρουση για να τούς καλέσω να εγκαθιδρύσουν κατάπαυση του πυρός και να σφραγίσουν μία χριστουγεννιάτικη εκεχειρία από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου έως τις 00:00 της 7ης Ιανουαρίου», ανέφερε σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο της εκκλησίας.

Η πλειονότητα των κατοίκων σε Ρωσία και Ουκρανία είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όμως, το Κίεβο απομακρύνεται από τη θρησκευτική κηδεμονία της Μόσχας τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την ίδρυση μίας αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη: