Ενώ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, προκαλώντας προβλήματα, απώλειες, δυσφορία και επικρίσεις εις βάρος της ηγεσίας του Κρεμλίνου.

Σε «εορταστικό» πνεύμα, ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, ζήτησε από τους πολίτες να αφιερώσουν δύο ημέρες, προσευχόμενοι για την υγεία και την μακροημέρευση του 70άχρονου Πούτιν, τον οποίο «ο Θεός τοποθέτησε στην εξουσία», όπως ισχυρίσθηκε.

----------

Προσθέτως, ευχές έστειλαν οι Πρόεδροι των: Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν· Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο· Τατζικιστάν, Ιμομάλι Ραχμόν και Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, απέστειλε θερμό χαιρετισμό μέσω βίντεο, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης βοήθησε στην «απελευθέρωση» της Τσετσενίας από την «τρομοκρατία».

BBC- Ο Πούτιν γίνεται 70 χρόνων: Μια ζωή σε 7 κομβικές στιγμές

Διαβάστε ακόμη: