Στις άμεσες προτεραιότητες της έχει καταλήξει η ηγεσία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς ένα τεράστιο πλέγμα δραστηριοτήτων θα πρέπει εκκινήσουν άμεσα, με στόχο την βελτίωση όλων των συγκοινωνιακών μέσων επίγειας ή εναέριας μεταφοράς, την έναρξη ή τη συνέχιση εμβληματικών έργων υποδομής, καθώς και πολλών αρδευτικών έργων, την υλοποίηση έργων των Κτιριακών Υποδομών, της ηλεκτροκίνησης κλπ. Ειδικότερα στις προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνονται επιγραμματικά:

  • Η ενίσχυση του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ και του ΟΑΣΑ, με την προσθήκη 250 νέων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας
  • Η λειτουργία εντός του 2024 του Μετρό Θεσσαλονίκης και η επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που θα προκύψουν από την έναρξη των εργασιών του Flyover
  • Η δημιουργία άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα του Σιδηροδρομικού Δικτύου, ομάδας εργασίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ενώ καθορίστηκαν και οι άξονες για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου
  • Σχετικά με τα αρδευτικά έργα, ήδη υλοποιούνται πάνω από 20 μεγάλα έργα, ενώ το υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα επιπλέον 63 έργα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούν την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας.
  • Αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχουν οι Κτιριακές Υποδομές, καθώς επιδιώκεται να αναδειχθεί ο ρόλος τους στην υλοποίηση κτιρίων στους τομείς της υγείας, της δικαιοσύνης και της παιδείας.
  • Στελέχωση της διοικητικής Αρχής Γεφυρών, και υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών. Καλύτερη συντήρηση σηράγγων και φραγμάτων.
  • Τέλος η οδική ασφάλεια και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι επίσης κρίσιμες προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ερχόμενη τετραετία, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά προγράμματα και δράσεις.

Σημειώστε τα όλοι σας, γιατί – αχρείαστα να είναι – το πιθανότερο είναι να μας χρειαστούν.

Διαβάστε ακόμη: