Τι ενώνει την ..έκτακτη εμφάνιση του πρώην υπουργού και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στο πλευρό του διεκδικούντος την προεδρίας του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη από την Μακρόνησο με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που σε χθεσινή του συνέντευξη εξαπέλυσε πυρά κατά διαφόρων στελεχών της κυβέρνησης για τη διαχείριση της θεομηνίας στην Θεσσαλία;

Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει συνδετικός ιστός, έστω και αν κάποιοι ειδήμονες στην τέχνη της …σκηνοθεσίας , θα έλεγαν ότι ο χρονισμός των δύο εμφανίσεων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Μια δεύτερη ανάγνωση , μπορεί να οδηγήσει σε άλλα συμπεράσματα: Κικίλιας και Κασσελάκης εμφανίζονται να κάνουν επανορθωτικές κινήσεις ο πρώτος ενόψει των φημολογούμενων αλλαγών στην κυβέρνηση, ο δεύτερος λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη μια «σύμπτωση»: Και οι δύο φερέλπιδες πολιτικοί φέρεται να γίνονται «αποδεκτοί», οι φήμες ομιλούν για σημαντική στήριξη, από κορυφαίο επιχειρηματικό ( και όχι μόνο) παράγοντα της χώρας.

Γιατί κατηγορείται ο Στέφανος Κασσελάκης από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους , αλλά και από ένα απροσδιόριστης προέλευσης κοινό που αίφνης αποκάλυψε το ενδιαφέρον του για τις διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Λένε ότι ο φιλόδοξος νέος δεν είναι αρκούντως αριστερός , πως δεν έχει καμία κομματική προϊστορία, θεωρούν πως δεν εκφράζει δυνάμεις της κοινωνίας, εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του θα ταίριαζε σε ένα «αστικό» και όχι « αριστερό» κόμμα .

Με ένα βίντεο διαρκείας δυόμιση λεπτών ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αλλάξει την εικόνα του. Ο τρόπος προκλητικός και ακραίος από την Μακρόνησο, στην οποία «έκαναν τη θητεία τους» πολλά στελέχη της Αριστεράς πολιτικής και πνευματικής , ονοματίζει μάλιστα μερικά εξ αυτών. Από δίπλα ο Αποστολάκης σε ρόλο- έκπληξη.

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης προβάλλει ξαφνικά στο πλάνο, όταν ο αφηγητής Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στην ανάγκη της ενότητας του κόμματος την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας πως «γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του. Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί».

Σίγουρα για τον ΣΥΡΙΖΑ η χρονική στιγμή της εμφάνισης του Ευάγγελου Αποστολάκη δεν είναι τυχαία. Όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει το Radar o συγχρωτισμός των δύο στελεχών δεν είναι χθεσινός, «δέθηκε» προεκλογικά κατά τις κοινές περιοδείες τους στην επαρχία.

Γεγονός είναι ότι η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη με φόντο τα στρατόπεδα της Μακρονήσου ξένισε πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η πάντα προσεκτική Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως δεν ήταν καλή επιλογή. Αλλά με όρους πολιτικού μάρκετινγκ κέρδισε πολλά κλικ στο διαδίκτυο , πάνω από 150.000 επισκέπτες είχε μέχρι σήμερα το πρωί . Υπάρχει άλλωστε και ένα «ατράνταχτο» επιχείρημα του υποψήφιου προέδρου , στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος «ποιος άλλος υποψήφιος τολμά σήμερα να μιλήσει για τα δεινά του Εμφυλίου Πολέμου;»

Έκπληξη και από τον Βασίλη Κικίλια: Εκεί που πολλοί περίμεναν ότι θα ανακοίνωνε την παραίτηση του για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο τομέα της πολιτικής προστασίας τους τρεις τελευταίος μήνες, εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση.

«Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 σαν υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση: Ναι μεν ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην προσπάθεια διάσωσης στη Θεσσαλία αλλά «ξέχασε» τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Σε ερώτηση για το αν από την κακοκαιρία Ιανός μέχρι την κακοκαιρία Daniel έγιναν όλα τα έργα που θα έπρεπε, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως έγιναν αρκετά αντιπλημμυρικά έργα, δαπανήθηκαν μεγάλα κονδύλια αλλά θα πρέπει να φανεί αν αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο, αφήνοντας αιχμές για το σύνολο των αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλία , με πρώτο τον επί δεκαετία περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

«Οφείλω να πω ότι είμαι σε αυτή τη θέση 2,5 μήνες. Έχουμε δώσει τεράστια μάχη σε ένα υπουργείο διαρκών κρίσεων. Δρομολογούμε άμεσα αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας για την επόμενη ημέρα. Σε ερώτηση για το αν αυτό αποτελεί μομφή για όσα παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Χρήστο Στυλιανίδη, ο κ. Κικίλιας δεν έδωσε ευθέως απάντηση, αλλά επισήμανε πως η απορροφητικότητα του προγράμματος ΑΙΓΙΣ ήταν μόλις 1%. Πρόκειται για αιχμή που δεν αφορά μόνο τον προκάτοχο του , αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη : Είναι δυνατόν ένας τόσο αποτυχημένος πολιτικός να επανέρχεται στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας;

Παράλληλα στόχευσε την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη καθώς όπως είπε «από την πρώτη στιγμή τους είχε ειδοποιήσει».

Διαβάστε ακόμη: