Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων μηνών  σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού οι μεγάλοι παραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ρωσία επέκτειναν τις πρόσφατες περικοπές της προσφοράς, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα.

Οι αγορές αργού κατέγραψαν κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα μετά τις περικοπές της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένες από τις ελπίδες ότι η σύσφιξη των προμηθειών θα αντισταθμίσει μια πιθανή επιβράδυνση της ζήτησης φέτος.

Οι προσδοκίες για περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας στη μεγάλη εισαγωγέα πετρελαίου Κίνα βοήθησαν επίσης το κλίμα, αν και τα οικονομικά στοιχεία συνέχισαν να διαμορφώνουν μια ζοφερή εικόνα για τον ασιατικό γίγαντα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σταθεροποιήθηκαν γύρω στα 86,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate παρέμειναν αμετάβλητα στα 82,78 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονταν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: