search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέθανε το Twitter; Ο Elon Musk έκλεισε τα γραφεία

Την απόφαση να κλείσει τα γραφεία του Twitter έλαβε ο Elon Musk...

Πέθανε το Twitter; Ο Elon Musk έκλεισε τα γραφεία

Την απόφαση να κλείσει τα γραφεία του Twitter έλαβε ο Elon Musk, καθώς σημειώνεται ένα μαζικό κύμα παραιτήσεων στην εταιρεία, έπειτα από το τελεσίγραφο που έδωσε στους υπαλλήλους του.

Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας είπε πως μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν πολύ σκληρά και πολλές ώρες θα πρέπει να παραμείνουν, προσφέροντας στους υπόλοιπους αποζημίωση τριών μισθών για να αποχωρήσουν.

Εν μέσω της μαζικής εξόδου, η εταιρεία έστειλε στους εργαζόμενους μήνυμα, ενημερώνοντάς τους ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Πέθανε το Twitter; Ο Elon Musk έκλεισε τα γραφεία-1

Παράλληλα, τους ζήτησε να αποφεύγουν να συζητούν εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού.

Αυτή την εβδομάδα ο Musk έδωσε στους εργαζόμενους του Twitter διορία έως την Πέμπτη να δεσμευτούν να εργάζονται πολλές ώρες και να γίνουν «εξαιρετικά hardcore» ή να αποχωρήσουν. Όποιος εργαζόμενος δεν απαντούσε θετικά έως την Πέμπτη, θα απολυόταν.

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ήδη απολύσει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Όπως φαίνεται, μεγάλος αριθμός υπαλλήλων δεν δέχθηκε τους όρους του Musk. Το Twitter έχει γεμίσει από posts όπου εργαζόμενοι χρησιμοποιούν το hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji αποχαιρετισμού, για να δείξουν ότι αποχωρούν από την εταιρεία.

Ένας πρώην εργαζόμενος στο Twitter είπε στο BBC: «Νομίζω ότι όταν η σκόνη καθίσει σήμερα, πιθανότατα θα μείνουν λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι». Και εξήγησε ότι όλοι στην ομάδα του είχαν απολυθεί. «Ο προϊστάμενος της ομάδας και ο δικός του προϊστάμενος απολύθηκαν. Και μετά απολύθηκε ο προϊστάμενος αυτού του προϊστάμενου. Το άτομο που βρισκόταν από πάνω τους ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη μέρα. Άρα δεν έχει μείνει κανείς σε αυτήν την αλυσίδα διοίκησης», εξήγησε.

Πριν πάρει τον έλεγχο του Twitter ο Musk, η εταιρεία είχε περίπου 7.500 άτομα προσωπικό. Επίσης, απασχολούσε χιλιάδες συμβασιούχους, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι έχει  απολυθεί.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, το Twitter έχει κατακλυστεί από φωτογραφίες με ταφόπλακες και κηδείες, καθώς οι χρήστες μιλούν για το τέλος της πλατφόρμας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχετικές ανησυχίες, ο Musk έγραψε στο Twitter: «Οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν, οπότε δεν ανησυχώ πολύ».

Διαβάστε ακόμη: