search

AREA 51

Αναπτύσσεται πανίσχυρο κίνημα κατά της ασυλίας των τραπεζιτών και μάλιστα με πρόταση αναδρομικής ισχύος! Οι «τζάμπα μάγκες» διεθνείς επενδυτές, με ξένα κόλλυβα που δεν βάζουν …φράγκο!

Το φαινόμενο των Ισραηλινών συμφερόντων που παριστάνουν τους ξενοδόχους αγοράζοντας ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας με ελληνικά λεφτά!

Αναπτύσσεται πανίσχυρο κίνημα κατά της ασυλίας των τραπεζιτών και μάλιστα με πρόταση αναδρομικής ισχύος! Οι «τζάμπα μάγκες» διεθνείς επενδυτές, με ξένα κόλλυβα που δεν βάζουν …φράγκο!

Γίνεται εσχάτως λόγος πολύς σχετικά με τις επενδύσεις που πραγματοποιούν στη χώρα, ξένοι επενδυτικοί όμιλοι και επιχειρηματίες!

Με αποτέλεσμα να νομίζει η κοινή γνώμη – απολύτως λανθασμένα- ότι όλοι αυτοί οι «σωτήρες» της εθνικής οικονομίας, που κατά κύριο λόγο αγοράζουν τσάμπα, στην κυριολεξία μπιτ παρά φιλέτα του Δημοσίου και «ακατέργαστα διαμάντια» της περιουσίας του Κράτους, φέρνουν στην Ελλάδα και ρίχνουν στην αγορά νέο, διεθνές, φρέσκο χρήμα!!! Έλα όμως που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική! Εκ διαμέτρου αντίθετη!

Η σκληρή πραγματικότητα, δυστυχώς, αναδεικνύει ότι οι ξένοι επιχειρηματίες που αγοράζουν φιλέτα και διαμάντια του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο δεν βάζουν …φράγκο από την τσέπη τους, όχι μόνο δεν εισάγουν ξένο, νέο, φρέσκο χρήμα στη χώρα, αλλά όλες τις επενδυτικές κινήσεις τους τις κάνουν με λεφτά των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

Ούτε καν οι ξένες τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν, με αποτέλεσμα το σύνολο των επενδύσεων τους στην ελληνική αγορά να πραγματοποιείται διά μέσω χρηματοδοτήσεων από εγχώριες συστημικές τράπεζες!

Και μάλιστα, χωρίς πρόσθετες ή προσωπικές εγγυήσεις, παρά μόνο με τα στοιχεία της επένδυσης, τίποτε άλλο, που αν σκάσει χαιρετίσματα! Νέα κόκκινα δάνεια…

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα φαινόμενο ύποπτο και ταυτοχρόνως επικίνδυνο για την οικονομία και το εθνικό σύστημα, καθώς οι τράπεζες χρηματοδοτούν στο 100% τους ξένους, λαμβάνοντας ελάχιστες έως ασήμαντες εγγυήσεις και την ίδια ώρα κρατούν κλειστές τις πόρτες για τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, προκαλώντας σημαντικό ζήτημα στην ανάπτυξη και την ανόρθωση των ελληνικών επιχειρήσεων μετά την κρίση, που με αυτή την αντιμετώπιση δεν μπορούν να ορθοποδήσουν!

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως, οι Ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτούν αποκλειστικά και σχεδόν στο σύνολο της επένδυσης και του προϋπολογισμού, τα επενδυτικά σχέδια Ισραηλινών συμφερόντων που εξαγοράζουν το ένα μετά το άλλο ακίνητα και παλιά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία ανακαινίζουν και εκσυγχρονίζουν όχι με δικά τους προσωπικά λεφτά ούτε με Ισραηλινών ή άλλων ξένων τραπεζών!

Αλλά με χρήμα Ελληνικό, από εγχώριες τράπεζες, οι οποίες χρηματοδοτούν με αμφίβολες διασφαλίσεις τους ξένους και την ίδια ώρα γυρίζουν την πλάτη στους Έλληνες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες!

Και έρχονται μετά οι δήθεν σωτήρες της χώρας, οι αυτοαποκαλούμενοι διεθνείς επενδυτές και το παίζουν μάγκες με τα δικά μας λεφτά!

Και χωρίς να βάλουν μία αποκτούν ότι καλύτερο υπάρχει, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, εκ του ασφαλούς!

Πρόκειται για τους «τζάμπα μάγκες» με «ξένα κόλλυβα» που λέει ο σοφός λαός, που παριστάνουν τους μπρούκληδες με τα λεφτά τα δικά μας, των συστημικών τραπεζών που τις πληρώσαμε επί 14 χρόνια, από το 2008 με 4 μνημόνια!!!

Αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό οι τραπεζίτες, ήρθε ο καιρός να το βάλουν καλά στο μυαλό τους!

Και να ξέρουν ότι αναπτύσσεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ κατά της ασυλίας των τραπεζιτών, που θα εκφραστεί αργά ή γρήγορα, πολιτικά, νομικά και κοινωνικά! Με πρόταση αναδρομικής ισχύος…

Διαβάστε ακόμη: