search

LIFESTYLE

Μουντιάλ 2022: Διάσημοι καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Ο  ένας μετά τον άλλον καλλιτέχνες και τραγουδιστές ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Μουντιάλ 2022: Διάσημοι καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Ο  ένας μετά τον άλλον καλλιτέχνες και τραγουδιστές ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Η Dua Lipa έσπευσε να το ανακοινώσει με δημόσια δήλωσή της μέσω Instagram λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης της Κυριακής στο στάδιο Al Bayt Stadium, παρά τις φήμες που ακούστηκαν.

Μέσω Instagram story, η τραγουδίστρια απέκλεισε την πιθανότητα να τραγουδήσεις ενώ έσπευσε να επικρίνει τη χώρα για την πολιτική της απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ.

«Δεν θα εμφανιστώ και ποτέ δεν είχα καμία ανάμειξη σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ εκεί. Θα πανηγυρίζω για την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δεσμεύτηκε όταν κέρδισε την υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ» έγραψε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στους Sunday Times, ο βετεράνος μουσικός Ροντ Στιούαρτ ανέφερε ότι του προσφέρθηκαν χρήματα από τη διοργάνωση για να παραστεί αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

«Όντως μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατ. δολάρια για να εμφανιστώ πριν από 15 μήνες.  Απέρριψα την πρόταση. Δεν είναι εντάξει να πάω. Και επίσης θα πρέπει να αφαιρεθεί το οπλοστάσιο των Ιρανών» είχε πει ο μουσικός.

Ανάλογη αντίδραση είχε και η Κολομβιανή Σακίρα. Οι διοργανωτές την προόριζαν να είναι είναι μία από τις σταρ που θα εμφανιστούν στην έναρξη της τελετής για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από το ματς Κατάρ- Εκουαδόρ. Ωστόσο άλλαξε γνώμη την περασμένη εβδομάδα και δεν θα συμμετάσχει. Για την απόφασή της δεν δόθηκε κάποια εξήγηση.

Με ανάρτησή στο Twitter, ο frontman των The Cure, Ρόμπερτ Σμιθ ανακοίνωσε ότι δεν θα εμφανιστούν ούτε αυτοί στο Κατάρ. «Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους αλλά δεν θα εμφανιστούμε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου» έγραψε. Η μπάντα αυτή την εποχή βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.

Ο μόνος που αναμένεται να εμφανιστεί στην τελετή έναρξη είναι ο ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Jungkook, των BTS.

Από την πλευρά της η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει διαμηνύσει ότι το Μουντιάλ του 2022 θα είναι μία διοργάνωση συμπερίληψης και ασφάλειας, και «όλοι είναι καλοδεχούμενοι, ανεξαρτήτως φυλής, προέλευσης, γένους, προσδιορισμού ή εθνικότητας».

Διαβάστε ακόμη: