Νέο ηγέτη για να διευθύνει τo Twitter αναζητά τελικά ο Elon Musk, ενώ ευελπιστεί να ολοκληρώσει την οργανωτική αναδιάρθρωση αυτή την εβδομάδα.

Ο Μασκ αναφέρθηκε σχετικά ενώ κατέθετε σε δικαστήριο του Ντελαγουέαρ για να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του ότι το πακέτο αμοιβών του ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Tesla βασιζόταν στην εύκολη επίτευξη στόχων απόδοσης και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο, ο Μασκ δήλωσε αργότερα σε ένα tweet ότι θα συνεχίσει να διευθύνει το Twitter μέχρι να βρεθεί σε μια ισχυρή θέση, αν και αυτό θα “πάρει κάποιο χρόνο”.

Το tweet του Musk ήρθε μετά την ανακοίνωση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Jack Dorsey ότι δεν θα αποδεχθεί τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter. Σε απάντηση που έδωσε σε χρήστη του Twitter όταν τον ρώτησε αν θα αναλάβει τη θέση του CEO, είπε “όχι”.

Ανησυχούν οι μέτοχοι της Tesla

Οι μέτοχοι της Tesla ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον χρόνο που αφιερώνει ο Musk για να αλλάξει το Twitter.

“Υπάρχει μια αρχική έκρηξη δραστηριότητας που απαιτείται μετά την εξαγορά για την αναδιοργάνωση της εταιρείας”, δήλωσε ο Μασκ στην κατάθεσή του. “Αλλά στη συνέχεια αναμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter”.

Ο Musk παραδέχθηκε επίσης ότι ορισμένοι μηχανικοί της Tesla βοηθούσαν στην αξιολόγηση των τεχνικών ομάδων του Twitter, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό γινόταν σε “εθελοντική βάση” και “μετά από ώρες”.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του δισεκατομμυριούχου ως ιδιοκτήτη του Twitter σημαδεύτηκαν από ραγδαίες αλλαγές και χάος. Απέλυσε τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και άλλα ανώτερα στελέχη και στη συνέχεια το μισό προσωπικό.

Το νέο «αφεντικό» του Twitter έστειλε ένα email στους εργαζόμενους την Τετάρτη, με τελεσίγραφο να αποφασίσουν μέχρι την Πέμπτη αν ήθελαν να παραμείνουν στην εταιρεία για να εργαστούν εντατικά ή να δεχτούν ένα πακέτο αποζημίωσης τριών μηνών.