Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το αρχαίο δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up που ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο προσφέροντας ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αποτέλεσμα: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός).

Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα», όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους, η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο «Προμηθέας» του Αισχύλου και η «Ελένη» του Ευριπίδη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo, και λειτουργεί ήδη σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες.

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Δυο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη. Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;

Διαμαντής Καραναστάσης: Ο άνθρωπος πίσω από το birigogo.gr

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.gr) που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποία η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας.

O Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998. Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και επιλεγμένες ταινίες παιδικών animation studio movies (Μαδαγασκάρη fransice, Ice Age francise, Star Wars Clone Wars κ.α.). Με το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ΑΙΜΑ (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία – μοντάζ – post production). Η ταινία έχει τις εξής διακρίσεις:

Βραβεία – Υποψηφιότητες

  • Βραβείο Επιτροπής, SPECIAL JURY PRIZE-WORLD CINEMA DRAMATIC (Διαμαντής Καραναστάσης), AMSTERDAM FILM FESTIVAL 2012 (Ολλανδία)
  • Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Σταύρος Γασπαράτος), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.
  • Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.
  • Βραβείο BEST CONCEPT FOR FICTION FILM (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Λονδίνο)
  • Βραβείο BEST ACTRESS (Βίκυ Βολιώτη), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013
  • Βραβείο BEST SCREENPLAY (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013
  • Βραβείο SPECIAL FESTIVAL MENTION (Διαμαντής
Καραναστάσης), NOIDA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Ινδία)
  • Βραβείο HONORABLE MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), INDIE GATHERING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)
  • Βραβείο GOLD AWARD (Διαμαντής Καραναστάσης) INTERNATIONAL MOVIE AWARDS (Ινδονησία)
  • Βραβείο AWARD OF RECOGNITION – Feature Film (Διαμαντής Καραναστάσης), THE indieFEST (Aug 2018, La Jolla, USA)
  • Υποψηφιότητες, Best Foreign Language Feature Film / Best Original Score / Best Original Screenplay of a Foreign Language Film / Best Editing of a Foreign Language Film, International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON 2016 (Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε ακόμη: