Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ζητούν από τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν και πάλι πίσω στα γραφεία. Μεταξύ αυτών και μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως, η Apple

Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία άλλαξε μία για πάντα το εργασιακό περιβάλλον. Πολλοί μάλιστα, είναι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως το μέλλον της εργασίας θα είναι ευέλικτο, καθώς η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για εργαζομένους και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έρευνα από την FlexJobs διαπίστωσε ωστόσο, πως το περίπου 95% των απομακρυσμένων θέσεων εργασίας έχουν γεωγραφικές απαιτήσεις, είτε πρόκειται για μια συγκεκριμένη περιοχή, χώρα, πολιτεία ή πόλη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, αυτές είναι οι κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν υπαλλήλους για να εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη το 2022 χωρίς… προϋποθέσεις και αστερίσκους.

  1. Protocol Labs
  2. Wikimedia Foundation
  3. StudySmarter
  4. Toptal
  5. Achieve Test Prep
  6. ModSquad
  7. Polygon Technology
  8. Superside
  9. ConsenSys
  10. Airbnb

Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, πως οι πιο απαιτητικοί εξ αποστάσεως ρόλοι εργασίας είναι οι social media managers και οι προγραμματιστές front-end. Πολλές από τις εταιρείες στη λίστα της FlexJobs είναι πολυεθνικές. Μεταξύ αυτών, η StudySmarter, μια start-up edtech με έδρα το Μόναχο αλλά και η ConsenSys, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Νέα Υόρκη η οποία έχει υπαλλήλους σε 42 χώρες.

Καθώς περισσότερες εταιρείες σκέφτονται να επεκτείνουν τις επιλογές αναφορικά με τα ευέλικτα προγράμματα εργασίας, η career coach της FlexJobs, Τόνι Φράνα, δηλώνει πως ο αριθμός των εξ αποστάσεως θέσεων εργασίας θα αυξηθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία