Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ζήτησε απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την παρακολούθηση του Στέλιου Πιτσιόρλα μετά και τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις αν όχι σε εμάς, στον στενό του συνεργάτη».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει ακόμα και ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα με θεσμική σοβαρότητα. Εμείς δεν θα ακυρώσουμε το δικαίωμα που δώσαμε στη μειοψηφία να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές. Ωστόσο πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη και τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πιτσιόρλα ο κ. Οικονόμου είπε ότι «πρώτον αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στη Βουλή ότι δεν παρακολουθείτο κανείς. Δεύτερον η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πει ότι ήταν μια παρακολούθηση που ερχόταν από το παρελθόν φάνηκε ότι και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τρίτον υπάρχει και ένα ζήτημα αν ήταν νόμιμη η επισύνδεση αυτή».

Πιτσιόρλας σε Τσίπρα: Αλέξη, γιατί με παρακολουθούσες;

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μίλησε στην εφημερίδα στα «ΝΕΑ» για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και ζήτησε εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η πρώτη εκδοχή αυτής της υπόθεσης, όπως προκύπτει από τις διαρροές και από αυτά που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, ήταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση “κληρονόμησε” από την προκάτοχό της τις παρακολουθήσεις για την ιστορία της Ζακύνθου, τις συνέχισε για να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, δεν προέκυψε τίποτα και τις σταμάτησε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η υπόθεση στην οποία αναφέρεται είναι η αγορά τον Μάιο του 2014 μιας έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, πάνω από την παραλία του Ναυαγίου, από μια εταιρεία που σχετίζεται με τον εμίρη του Κατάρ. Στην αγορά αυτή αντέδρασαν η Εκκλησία της Ζακύνθου και τοπικοί φορείς, θεωρώντας ότι η έκταση δεν ανήκε στον πωλητή, και ακολούθησε μια πολυετής δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Όταν η εκδοχή αυτή διαψεύστηκε από την προηγούμενη διοίκηση», συνεχίζει ο κύριος Πιτσιόρλας, «είπαν ότι παρακολουθούσαν κάποιους που ελέγχονταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι έπεσαν πάνω σε μένα και τον Σαγιά. Όμως από τη συρραφή των τηλεφωνικών επικοινωνιών για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2016 που δημοσίευσε το ΜΠΑΜ, προκύπτει ότι παρακολουθούνταν και άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση». Επιπλέον, εκτός από τις συνομιλίες Πιτσιόρλα και Σαγιά με τρίτους, στο υλικό αυτό περιλαμβάνεται και τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ τους.

Και συνεχίζει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας ότι το συγκλονιστικό «είναι ότι εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ! Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα. Και μάλιστα η παρακολούθηση αυτή αφορούσε ένα θέμα εντελώς άσχετο με τις αρμοδιότητές μου, με το οποίο είχα παλιά μια περιφερειακή σχέση».

Διαβάστε ακόμη: