Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα ξένα κέντρα που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπέρδεψε τα κέντρα που απεργάζονται αποδόμηση της κυβέρνησης.

Γιατί δεν πρόκειται για Ρώσους, αλλά για πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες εντός Ελλάδας.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δεν τόλμησε να το πει στο Υπουργικό Συμβούλιο για να μην προκαλέσει αντιδράσεις από ισχυρούς κύκλους της διαπλοκής. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση έχουν ονόματα και διευθύνσεις.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Βούδας της Ραφήνας που έριξε τις ρουκέτες, στοχεύοντας ευθέως το Μαξίμου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες και γιαυτό ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα τολμηρές πρωτοβουλίες.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αύξηση του bonus των εδρών του πρώτου κόμματος. Οι εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν κυβέρνηση με αυτοδύναμη πλειοψηφία. Σε διαφορετική περίπτωση η πολιτική ζωή θα ιταλοποιηθεί με τη συγκρότηση αδύναμων συμμαχικών κυβερνήσεων, οι οποίες θα βρίσκονται υπό την ομηρία της διαπλοκής.

Χρειάζεται ξεκαθάρισμα

Ο πρωθυπουργός οφείλει επίσης να εγκαταλείψει τη δογματική προσήλωση στην εξάντληση της τετραετίας.

Μετά τη Διεθνή Έκθεση και εφόσον αλλάξει ο εκλογικός νόμος, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την προσφυγή στις κάλπες για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό σκηνικό.

Γιατί τα παράκεντρα εξουσίας έχουν αποφασίσει να συντηρήσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών μέχρι τις εκλογές, πνίγοντας στην μπόχα και τη δυσωδία τη δημόσια ζωή και προκαλώντας ραγδαία φθορά στην κυβέρνηση.

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού πρέπει να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα. Έφτασε η ώρα να περάσει στην επίθεση και να σταματήσει να απολογείται για μια υπόθεση για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, απομάκρυνε στενούς του συνεργάτες, ενεργοποίησε την Επιτροπή Θεσμών και την Εξεταστική Επιτροπή.

Μια υπόθεση για την οποία διερευνά πλέον η Δικαιοσύνη. Αν δεν προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις, τότε θα περιπέσει στη χλεύη του Παυλόπουλου, του Παπαγγελόπουλου, του Τσίπρα και των υπόλοιπων προσκυνητών του Βούδα της Ραφήνας.

Διαβάστε ακόμη: