Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του, είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Μητσοτάκη έρχεστε στη Βουλή ως υπόλογος, όχι ως τιμητής».

«Θα δώσετε απαντήσεις, γιατί είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Που το βρήκατε το θράσος να μιλάτε για ανηθικότητα, όταν είστε κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας, όταν παρακολουθείται αρχηγός πολιτικού κόμματος. Σας ακούει ο ελληνικός λαός, σας ακούει ολόκληρη η Ευρώπη. Περιμένουν όλοι απαντήσεις, όχι αστείους αντιπερισπασμούς. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Γιατί παρακολουθήσατε τον κ. Ανδρουλάκη;».

«Δώστε μία απάντηση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;». Στο σημείο εκείνο είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανηψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό».

Επιπλέον, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν καταλαβαίνετε πως όσο επικαλείστε αυτά τα αστεία περί εθνικού απορρήτου, αφήνετε τα σέρνεται αυτή η υποψία περί προδοσίας που προσβάλει όλο το κόμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ;».

«Μπλέξατε στην υπόθεση τρίτες χώρες διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας και την εξωτερική μας πολιτική», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι «Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης», συμπληρώνοντας: «Για να ελέγχεται όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, γιατί με το νέο εκλογικό νόμο η απλή αναλογική θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ορισμό της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Διαβάστε ακόμη: