Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για την ενεργειακή κρίση, την υπόθεση με τους μετανάστες στη νησίδα του Έβρου, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το διεθνές περιβάλλον σκεπάζεται από τα μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν έναν δύσκολο χειμώνα. Η Ρωσία επιτίθεται στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο. Οι τιμές του είναι κατά 1000% πιο ακριβές».

Και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε έκτακτη σύνοδος υπουργών Ενέργειας για τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εργάζεται για μια επείγουσα παρέμβαση στην αγορά ηλέκτρικής ενέργειας.

Όπως επισήμανε, ο πρωθυπουργός έχει προτείνει σειρά μέτρων, όπως η αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες για τη μείωση των τιμών του ρεύματος. Ωστόσο τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι «μετρημένα και ζυγισμένα ώστε οι πρόσκαιρες ανάγκες να μη ναρκοθετήσουν τις εθνικές προτεραιότητες».

Οικονόμου: Καμία αιχμή Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Σε ερώτηση για τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή σχετικά με τις παρακολουθήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν έκανε «κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή κατά της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι είναι στο ίδιο μήκος με την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «απόλυτη διαλεύκανση και άπλετο φως» στην υπόθεση.

Και συμπλήρωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τη Ρωσία και την Τουρκία, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός μένει στα γεγονότα και δεν είναι στην αναζήτηση σεναρίων.

«Υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας με όπλο το φυσικό αέριο που δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης. Σε ό,τι αφορά στιος προθέσεις Ερντογάν, φαίνεται ξεκάθαρα ποια κυβέρνηση προτιμά, καθώς ήταν πρόσφατη η δημόσια τοποθέτηση του, με την οποία κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμη: