Στην εναγώνια προσπάθειά του να διαμορφώσει συσχετισμούς που θα τον οδηγήσουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο επονομαζόμενος και Βούδας της Ραφήνας έφτασε σε σημείο να εξαπολύσει ρουκέτες κατά της κυβέρνησης που πλήττουν ευθέως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την παρέμβασή του στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια της Κρήτης, ο Κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέστησε πολιτικά υπεύθυνη για τις υποκλοπές.

Αυτά που εξέμεσε περί αδιανόητης πολιτικής ανοησίας και κάθαρσης σε συνδυασμό με τον χρησμό που επιχείρησε μέσω μαντινάδας πλήττουν ευθέως το Μαξίμου παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν εκ των υστέρων ότι η παρέμβασή του οφείλεται στην ευαισθησία που τον διακρίνει για ζητήματα υποκλοπών, αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του ήταν θύματα παρακολούθησης από Αμερικανούς.

Θεωρεί τη Ν.Δ. οικογενειακό κόμμα

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν εξεπλάγησαν από την παρέμβαση Καραμανλή.

Γνωρίζουν ότι ο συνομιλητής του Παυλόπουλου και του Παπαγγελόπουλου που δεν έβγαλε άχνα για τη μεγάλη σκευωρία που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για να τεθούν σε ομηρία δύο πρώην πρωθυπουργοί και δέκα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία οικογενειακό κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναγκαίο κακό και αναλώσιμο.

Προφανώς τον έχει πειράξει ο καθαρός αέρας της Ραφήνας, αλλά και δεσμοί που έχει αναπτύξει με μια σειρά από πρώην έμπιστα στελέχη του, όπως ο Παυλόπουλος και ο Παπαγγελόπουλος.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αποτέλεσε το καλύτερο πλυντήριο για τον Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βγήκαν από τα λαγούμια τους, τα φαντάσματα του πολιτικού παρελθόντος, οι αυτοαποκαλούμενοι «Καραμανλικοί» που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της παράταξης, της αστικής τάξης και της φιλελεύθερης ιδεολογίας!

Όλα για την πολιτική αποκατάσταση

Είναι αυτός που έκαψε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβάλλοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο και αυτός που μεσολάβησε για την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο νευραλγικό πόστο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η παρέμβασή του φροντίζει αποκλειστικά για τη δική του πολιτική αποκατάσταση.

Το σόου που έδωσε στα Ανώγεια του εξασφαλίζει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βέβαια το ερώτημα είναι αν θα τον προτείνει η Νέα Δημοκρατία μετά το ολίσθημα που διέπραξε.

Πανηγύρι στον ΣΥΡΙΖΑ

Το Μαξίμου γνώριζε πολύ καλά το περιεχόμενο της παρέμβασης Καραμανλή αλλά δεν έκανε καμία κίνηση για να τον αποτρέψει.

Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η παρέμβασή του.

Βέβαια τα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διερωτάται τι εννοεί ο ποιητής όταν επισημαίνει την ανάγκη κάθαρσης για τις υποκλοπές.

Με δεδομένο ότι παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Γρηγόρης Δημητριάδης που είχε την πολιτική ευθύνη δεν τον ικανοποιεί.

Μέχρι πού πρέπει να φτάσει η περιβόητη κάθαρση. Μήπως οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες αγγίζουν και τον πρωθυπουργό. Κάτι τέτοιο δεν διανοήθηκε να ισχυριστεί ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος. Το λέει όμως ένας πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του κόμματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργείται τεράστιο θέμα, το οποίο δεν καλύπτεται από τις εξηγήσεις που έδωσε εκ των υστέρων με διαρροές το γραφείο του Κ. Καραμανλή.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για την παρέμβαση Καραμανλή.

Γιατί ακριβώς με αυτά που είπε, δίνει γραμμή και διαμορφώνει μια κατάσταση για να παραμείνει το θέμα στην επικαιρότητα και να διερευνηθεί η δικαστική έρευνα μέχρι να γίνει η περιβόητη κάθαρση.

Υπόθεση Novartis: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

 

Διαβάστε ακόμη: