Μία αχλή μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις σχέσεις των αυτοαποκαλούμενων «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδων που φέρονται να διατηρούν με τον ρωσικό και φιλορωσικό παράγοντα στη χώρα μας!

Εντελώς ξαφνικά, αιφνιδιαστικά θα έλεγε κανείς, την ώρα που οι διεθνείς Αρχές επιβάλουν κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει σε όλη την προηγμένη και πολιτισμένη Δύση, ένα κυνήγι όλων όσοι έστηναν φιλορωσικά δίκτυα και μηχανισμούς προώθησης της προπαγάνδας της Μόσχας, οι περίφημοι Μπακοκαυμενάκηδες που εκτός των άλλων διαθέτουν άγνωστης προέλευσης πηγές χρήματος (κατ’ άλλους από την Βενεζουέλα και σύμφωνα με άλλες πηγές από τη δράση τους στα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου), φέρονται να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους φιλορωσικούς παράγοντες στη χώρα, οι οποίοι έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο εγχώριων και διεθνών αρχών!

Πρώτον, κατ’ αρχήν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι «εφοπλιστές» από την Αρκαδία, που επί σειρά ετών αποτελούσαν μικρομεσαίους παραγοντίσκους του επαρχιακού ποδοσφαίρου, έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Open με τον βασικό και ισχυρό εκπρόσωπο της Μόσχας στην Ελλάδα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μέχρι πρόσφατα χρηματοδοτούσε και παρείχε υλική βοήθεια στους Ρώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κεντρικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο στα επεκτατικά σχέδια του προέδρου Πούτιν!

Σαββίδης: Κωλυσιεργεί την πώληση του ΟΛΘ και τροφοδοτεί με εξοπλισμό τους Ρώσους αυτονομιστές!

Ο Σαββίδης ως γνωστόν ψάχνει απεγνωσμένα να πωλήσει, έστω εικονικά τόσο το Open, όσο και τον ΟΛΘ, σε μια προσπάθεια να υποδυθεί ότι δεν εμπλέκεται με την ιμπεριαλιστή πολιτική των Ρώσων. Και ευλόγως αναζητεί «συνεργούς» να τον συγκαλύψουν…

Δεύτερον, οι περίφημοι Μπακοκαυμενάκηδες την ίδια στιγμή φέρονται να βρίσκονται σε φάση διαπραγματεύσεων και με τον επιχειρηματία – θεατρικό παράγοντα, Διονύση Παναγιωτάκη, άνθρωπο του Βενιζέλου μια φορά κι έναν καιρό, κολλητό του συστήματος Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς και στενό οικογενειακό φίλο με τον προφυλακισμένο και κατηγορούμενο για βιασμούς και παιδεραστία Λιγνάδη, για την απόκτηση του τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού Action 24!

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης θεωρείται ως ο στενός φίλος και συνέταιρος σε δουλειές media στην Ελλάδα του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος ως γνωστόν με λεφτά προνομιακού ολιγάρχη της Μόσχας (Μαλοφέγιεφ) που ήταν και κουμπάρος του, ανέπτυξε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανελλαδικό δίκτυο (μέσω εξαγοράς πλέγματος τηλεοπτικών σταθμών) φιλορωσικής προπαγάνδας!

Τρίτον, οι Μπακοκαυμενάκηδες έχουν προσλάβει ως επικοινωνιακό σύμβουλο, την ίδια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες λόμπινγκ και επικοινωνίας στην Ρωσική Πρεσβεία.

Σε απλά λόγια Μπακοκαυμενάκηδες και Ρωσική Πρεσβεία χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς δίκτυο δημοσιογράφων και ΜΜΕ για να περνάνε τις θέσεις τους!

Και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως η κυβέρνηση δεν έχει σταθμίσει ακόμη όλα αυτά τα δεδομένα, την σαφή και προφανή σύνδεση των «εφοπλιστών» του γηπέδου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη, με τον ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα, τα μιντιακά όργανα του οποίου επιχειρεί ευθέως και επισήμως να «ξεπλύνει»!!!

Τι γεωπολιτικό παιχνίδι παίζουν άραγε οι Μπακοκαυμενάκηδες;

Ποιες οι πραγματικές τους σχέσεις με τον φιλορωσικό παράγοντα στην Ελλάδα;

Γιατί «μαζεύουν» ΜΜΕ, του εν Ελλάδι ρωσικού δικτύου;

Και εντέλει, τι βάση έχουν οι φήμες ότι πίσω από την μη δικαιολογημένη ευρωστία των Αρκάδων «εφοπλιστών» κρύβονται ρωσικά κεφάλαια;

Η κυβέρνηση, είτε της αρέσει είτε όχι, βρίσκεται προ των ευθυνών της…